[9N3] Bagażnik nie otwiera się przyciskiem w kluczyku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maymer
Newbie
Newbie

[9N3] Bagażnik nie otwiera się przyciskiem w kluczyku

Post autor: maymer »

Mam problem z otwieraniem bagażnika w swoim 9N3. Mianowicie mam w kluczyku przycisk do otwierania klapy bagażnika, ale nawet po jego wciśnięciu bagażnika nie da się otworzyć i muszę to robić kluczykiem. Nie jest to uciążliwe na co dzień ale gdy idę z zajętymi rękoma to łatwiej jest wcisnąć przycisk niż otworzyć kluczykiem. Wszystkie książki obsługi do auta mam po francusku i nic z nich nie rozumiem, więc może się mylę i tak ma być. Ale jak mam sposobność to pytam jak z tym bagażnikiem jest. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: piotrl »

wciśnij ten przycisk na środku na około 2-4 sek zamek powinien się otworzyć :scratch:
Obrazek
VW Polo 9n3 1.4 TDi BNV 59kW/80 KM 3 door Black SE LHD Comfortline
Obrazek
Moja strona -> http://www.polotdi.netau.net
m
maymer
Newbie
Newbie

Post autor: maymer »

Że powinien to wiem, ale sęk w tym, że się nie otwiera. Trzymam przycisk, kierunki zamigają jakby wszystko było ok, a mimo to bagażnika w dalszym ciągu nie da się otworzyć :cry:
i
ivanooo
Newbie
Newbie

Post autor: ivanooo »

U mnie po naciśnięciu na pilocie przycisku z otwarta klapa bagażnika otwiera się wlew paliwa :-( Natomiast klapę mogę otworzyć dopiero po włączeniu zapłonu :-( Nie mam pojęcia w czym tkwi problem ? :niewiem:
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

moze jakis blad w sterowniku albo w pilocie mi sie otwiera normalnie przytrzymujac srodkowy przycisk przez kilka sekund jak pisal kolega piotrl
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gall_anonim_3 »

Witam

Mam pytanko, czy istnieje taka możliwość aby przy przyciskaniu otwierania bagażnika na pilocie, jest opcja aby klapa się otwierała? chodzi mi o to żeby zaspawać klamkę na klapie i żeby otwierała się z pilota???
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Myślę ze jest taka możliwość.. jeśli masz na myśli otwieranie całkowicie klapy to trzeba by było zamontować siłownik który unosił by klapę no i podłubać w elektronice..
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gall_anonim_3 »

Nawet nie chodzi mi tutaj o to żeby cała maska unosiła się do góry, wystarczy jak odskoczy tak jak przy otwieraniu klapy przez klamkę, muszę dostać się do zamka i pomyśleć jak to zrobić.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Można zastosować sprężynę podobnie jak w mercedesie clk..zamek otworzy się a sprężyna podniesie delikatnie klapę :)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Aby klapa odskoczyła to trzeba przeprogramować działanie tego przycisku. Gdzieś na forum golfa V było o tym pisane. Dla mnie nie jest to najlepszym rozwiązaniem to już raz niechcąco przycisnąłem i się otworzyła. Co prawda nie mam ustawionego na odskakiwanie więc się samo zablokuje po pewnym czasie. Ale już "odskoczona" klapa nie zamknie się sama.
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Wszystkich zainteresowanych otwieraniem bagażnika przyciskiem w kluczyku, proponuje obejrzeć ten filmik, modyfikacja naprawde ciekawa :D Youtube

Link do opisu ten modyfikacji: LINK
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Osobiście uważam to za głupi pomysł. Na prawdę nic się nikomu nie stanie jak się schyli do otwarcia klapy. Miałem tak zrobione w jednym aucie. Klapa na starcie wywalała tak szybko, że można było w zęby dostać. Zwłaszcza jak ktoś nie był zaznajomiony z tą klapą. To się sprawdza ale np w sedanach, gdzie otwiera się dość małym łukiem i nisko.

Jak się kiedyś ktoś zapomni i przydzwoni klapą o inne auto blisko parkujące czy niski sufit bo z miejsca to odłączy.
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

ja to traktuje jako bajer, czasem bardzo pomocny, no i oczywiście +10 do lansu pod marketem:D

Próbowałem dzisiaj uaktywnić to aby klapa odskakiwała po przytrzymaniu przycisku, ale nie udało mi się. Gdzie nalezy dokonac zmian, w module komfortu czy w centralnym module elektryki (tak to sie jakos nazywa(; ) Ktoś to robił w polówkach?
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
o
owies
Newbie
Newbie

Post autor: owies »

[quote=""maymer""]Że powinien to wiem, ale sęk w tym, że się nie otwiera. Trzymam przycisk, kierunki zamigają jakby wszystko było ok, a mimo to bagażnika w dalszym ciągu nie da się otworzyć :cry:[/quote]
pewnie autor już dawno naprawił, ale nie odpowiedział.
U mnie walnięty był mikrostyk w zamku klapy, a konkretniej jego mocowanie. Blaszka nie dotykała mechanizmu i sterownik nie wiedział w jakiej pozycji jest zamek klapy. Poprawiliśmy mocowanie w jakiś druciarski sposób i śmiga do dzisiaj.
Awatar użytkownika
bartek8700
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek8700 »

witam mam problem ze nei działa mi otwieranie z kluczyka bagaznika. jak przytrzymam guzik swiatła mrugna 2x klapa została zmieniona w nim i widze ze sa 3 kable 2 podłaczone a jeden kabel jest zawiniety tasmą. ma kolor brązowo-żłóty od czego oj jest? pomoze ktos moze?/ dzisiaj sprawdziłem zamek mam orginalny od polo 2008 mam tylko wiaske od zamka do pierwszej kostki od zamka z roku 2002 r.jak ktos moze dac mi schemat jak podłaczyc prawidłowo ten zamek zeby działał po przez otwieranie z kluczyka
Polo 9n3 UNITED 2008r 5d
1.4
TDI 70km BNM
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”