[9n] Kontrolka check

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
ferdynand
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Kontrolka check

Post autor: ferdynand »

Witam.Polo 1,2.Co jakiś czas zapala się check engline.Skaner odczytuje to jako system obiegu spalin-różnica kontroli.Czy ktoś może coś doradzić mi w tym temacie.
w
wiśnia
Newbie
Newbie

Post autor: wiśnia »

Witam. Mam ten sam problem. A powodów z tego co się dowiadywałem może być bardzo wiele, faktycznie w książce pisze że jest to usterka typu: system obiegu spalin-różnica kontroli. Jeżeli chodzi o mój przypadek to już próbowałem tankować na różnych stacja bo myślałem, że to wina złej jakości paliwa ale nic z tego . Potem wyczyściłem przepustnice ale dalej to samo, w końcu pojechałem do panów którzy podłączyli mi go pod komputer i wykryło błąd czujnika G62, który odpowiada za temperaturę płynu chłodzącego i teraz czekam na wymianę (koszt czujnika 79 zł). Mam nadzieję , że to w końcu pomoże :angry: . Generalnie to chyba od razu podłączyć pod komputer. Może jakoś Cię to naprowadzi. Pozdrawiam.
f
ferdynand
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ferdynand »

Witam.Ten czujnik wcześniej odłączyłem to ten mój skaner pokazał inny nr błędu.Być może że coś z paliwem bo ta kontrolka kilka razy zapaliła się przy niskim stanie paliwa w baku lub na rezerwie.Od lat tankuje tylko na BP.Nigdy nie miałem problemów ze zła jakością paliwa.
m
m_krzys
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: m_krzys »

Ja miałem ten sam problem i okazało się że miałem zagięty przewód powietrzny który wychodzi z przepustnicy do serwa po usunięciu tego problemu od roku mam spokój z tą kontrolką :yahoo:
w
wiśnia
Newbie
Newbie

Post autor: wiśnia »

Witam. Niestety po wymianie czujnika problem nie znikł :angry2: . Mechanik mówi, że teraz to trzeba szukać przyczyny w wiązce kabli. Ale mogę z tym jeździć (tak powiedział mechanik :) ). Po powrocie z wakacji jadę do elektryka.
j
jacap
Newbie
Newbie

Post autor: jacap »

witam też mam problem z kontrolką, powiedziano mi że to błąd 16804 P0420 035, czyli katalizator do wymiany, czy ktos sie orinetuje czy można w Polo 1.2 z 2004 roku zastowoać struminicę lub jakiś zamiennik zamiast oryginalnego katalizatora który kosztuje 2100zł?? :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”