Koledzy ma problem załozyłem licznik z obrotkiem do 2f i po ok 1 min zaswieca mi sie kontrolka od oleju a na inny licznik to sie nie dzieje
mysle ze licznik jest uszkodzony moze ktos wie gdzie znalezc usterke
witam .problem licznika z poli 6n do poli86c rozwązałem po przez zastosowanie imulsatora predkąsci z golfa 3 i zainstalowaniu go na skrzyni.
Moze komus sie przyda pozdrawiam
Jestem tu nowy i niedawno zostałem użytkownikiem tego diabełka
Czy licznik z golfa II 1.3 z obrotomierzem bedzie pasować do mojej polówki 1.3 89 r coupe ?
Mam licznik ale z wielkim zegarkiem. Pozdrawiam
______
Kolega po fachu przywiózł mi licznik z golfa II I nie pasuje. Inna kostka, wymiary, Wnętrzności także inne.
Może komuś się to przyda w przyszłości
Pozdrawiam
wcześniej w tym temacie był poruszany wątek licznika z genesis "Licznik pochodził z polo genesis i była tam chyba opcja automatycznej regulacji głośności systemu audio w zależności od prędkości"
i moje pytanie jest takie czy trzeba mieć oryginalne radio żeby ta opcja działał a jak nie to jak podłączyć radio żeby to chodziło ?
1. W ciągu roku wymieniłam już 2 razy zewnętrzną pompę paliwa bo się spaliła. Raz bo jechałam na pustym baku ale za drugim razem miałam ponad 10 litrów. Co z tym zrobić?
2. Po wymianie pompy i dolaniu paliwa do 20 litrów zaczęły świecić się kontrolki od oleju i chłodnicy czasami cały czas, czasami migały a czasami gasły(odstęp parunastu sekund) tylko że jak zgasły to nie chciał odpalać. Kiedy już ruszył z kopyta to po przejechaniu paru kilometrów spalił się palec rozdzielacza i w środku jazdy zdechł na amen. Po wymianie filtra powietrza, kopułce, palca rozdzielacza i zregenerowaniu rozrusznika piękne kontrolki od oleju i chłodnicy świecą się cały czas bez przerwy. Mechanik (gdzie robią też elektrykę) wstępnie stwierdził, że się nie doszukał przyczyny. Macie jakiś pomysł? Poziomy oleju i płynu są idealne, dopasowane do auta i nowe od pół roku do tej pory nie było żadnych problemów z tym. Rozebrałam na części deskę rozdzielczą, wszystko ok. Z tym, że kiedy migały mi jeszcze kontrolki, przed wizytą u mechanika to słyszałam lekkie zgrzyty przy licznikach ale tam nic nie zauważyłam.
3. Jakie koszty takiej naprawy (chociaż diagnostyki) wchodziłyby w grę u elektromechanika?
4. Przepraszam za niefachowość ale nie dość, że baba to jeszcze z amatorską skromną wiedzą w takich tematach.
Witam drodzy koledzy,
Planuje wymiane mojego licznika (86c) na taki z obrotkiem. Mam już jeden taki na oku ale niestety (jak chyba wszystkie) te z obrotkiem nie mają takiej żółtej diody od ssania ręcznego jaka jest u mnie (na zdj. na dole po lewej):
W związku z tym moje pytanie czy wystarczy jak wyjmę ze starego diodę i podepnę do nowego licznika to będzie prawidłowo działać czy trzeba jeszcze będzie jakiegoś moda zastosować ? A może prościej będzie przełożyć sam obrotek z nowego do starego licznika ?
Mam taki mały problem,otóż nie działa mi podświetlenie zegarów. Moglibyście mi powiedzieć jakie żarówki mam kupić żeby pasowały i nie trzeba by było się bawić lutowanie itp. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Mój zegarek w liczniku przestał działać, dociskałem wtyczki, bezpieczniki prawdopodobnie też ok, podświetlenie działa, pozostaje tylko wymiana licznika ?