[86c/86c2f/Derby] Licznik od g40 do 86c2F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
artur_polo
Newbie
Newbie

Post autor: artur_polo »

Nie widzę żadnego takiego manuala
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

no bo nie "siedzi" w manualach, ale jest :)
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... ondensator
Awatar użytkownika
ELWIS.PL
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ELWIS.PL »

Koledzy ma problem załozyłem licznik z obrotkiem do 2f i po ok 1 min zaswieca mi sie kontrolka od oleju a na inny licznik to sie nie dzieje
mysle ze licznik jest uszkodzony moze ktos wie gdzie znalezc usterke
SRZEDAM CZESCI DO POLO 86C 2F 6N
p
piotrek18z
Newbie
Newbie

Post autor: piotrek18z »

witam .problem licznika z poli 6n do poli86c rozwązałem po przez zastosowanie imulsatora predkąsci z golfa 3 i zainstalowaniu go na skrzyni.
Moze komus sie przyda pozdrawiam
Awatar użytkownika
ReggaeRob
Newbie
Newbie

Post autor: ReggaeRob »

Witam Panowie

Jestem tu nowy i niedawno zostałem użytkownikiem tego diabełka :D

Czy licznik z golfa II 1.3 z obrotomierzem bedzie pasować do mojej polówki 1.3 89 r coupe ?

Mam licznik ale z wielkim zegarkiem. Pozdrawiam

______

Kolega po fachu przywiózł mi licznik z golfa II I nie pasuje. Inna kostka, wymiary, Wnętrzności także inne.
Może komuś się to przyda w przyszłości :)
Pozdrawiam
:D
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ReggaeRob

licznik z Golfa I owszem będzie pasować z II nie.

przy wymianie zwróć uwagę także na indeks prędkości na liczniku.
Awatar użytkownika
Kacper88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kacper88 »

wcześniej w tym temacie był poruszany wątek licznika z genesis "Licznik pochodził z polo genesis i była tam chyba opcja automatycznej regulacji głośności systemu audio w zależności od prędkości"
i moje pytanie jest takie czy trzeba mieć oryginalne radio żeby ta opcja działał a jak nie to jak podłączyć radio żeby to chodziło ?
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

radio musi mieć wejście "gala"
jest to niczym hall z tyłu licznika, im więcej impulsów, tym więcej pogłaśnia.
A
Agnieszka25
Newbie
Newbie

Post autor: Agnieszka25 »

Świeżaczek potrzebuje pomocy. :banghead:

1. W ciągu roku wymieniłam już 2 razy zewnętrzną pompę paliwa bo się spaliła. Raz bo jechałam na pustym baku ale za drugim razem miałam ponad 10 litrów. Co z tym zrobić?

2. Po wymianie pompy i dolaniu paliwa do 20 litrów zaczęły świecić się kontrolki od oleju i chłodnicy czasami cały czas, czasami migały a czasami gasły(odstęp parunastu sekund) tylko że jak zgasły to nie chciał odpalać. Kiedy już ruszył z kopyta to po przejechaniu paru kilometrów spalił się palec rozdzielacza i w środku jazdy zdechł na amen. Po wymianie filtra powietrza, kopułce, palca rozdzielacza i zregenerowaniu rozrusznika piękne kontrolki od oleju i chłodnicy świecą się cały czas bez przerwy. Mechanik (gdzie robią też elektrykę) wstępnie stwierdził, że się nie doszukał przyczyny. Macie jakiś pomysł? Poziomy oleju i płynu są idealne, dopasowane do auta i nowe od pół roku do tej pory nie było żadnych problemów z tym. Rozebrałam na części deskę rozdzielczą, wszystko ok. Z tym, że kiedy migały mi jeszcze kontrolki, przed wizytą u mechanika to słyszałam lekkie zgrzyty przy licznikach ale tam nic nie zauważyłam.
3. Jakie koszty takiej naprawy (chociaż diagnostyki) wchodziłyby w grę u elektromechanika?
4. Przepraszam za niefachowość ale nie dość, że baba to jeszcze z amatorską skromną wiedzą w takich tematach.

Pozdrawiam serdecznie
S
Stinger
Newbie
Newbie

Post autor: Stinger »

Witam drodzy koledzy,
Planuje wymiane mojego licznika (86c) na taki z obrotkiem. Mam już jeden taki na oku ale niestety (jak chyba wszystkie) te z obrotkiem nie mają takiej żółtej diody od ssania ręcznego jaka jest u mnie (na zdj. na dole po lewej):
Obrazek
W związku z tym moje pytanie czy wystarczy jak wyjmę ze starego diodę i podepnę do nowego licznika to będzie prawidłowo działać czy trzeba jeszcze będzie jakiegoś moda zastosować ? A może prościej będzie przełożyć sam obrotek z nowego do starego licznika ?
Awatar użytkownika
Franklin
Początkujący
Początkujący

Post autor: Franklin »

Linka od licznika jest taka sama w kazdej wersji silnikowej 2f?Bo mi ktos zajumal i nie mam wgl. :(
Czerweny Karawan 2eF viewtopic.php?f=28&t=42627
Obrazek
G
Gimmick
Newbie
Newbie

Post autor: Gimmick »

Mam taki mały problem,otóż nie działa mi podświetlenie zegarów. Moglibyście mi powiedzieć jakie żarówki mam kupić żeby pasowały i nie trzeba by było się bawić lutowanie itp. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

Napięcie (V) 12
Moc (W) 1,2 albo 1,1
Trzonek BX8,4d
coś takiego (na obrazku żarówki 2-watowe, ty potrzebujesz 1,2albo1,1W):
Obrazek
potrzebne 2szt.
Awatar użytkownika
chamer
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: chamer »

same żarówki dostaniesz w prawie każdym motoryzacyjnym, cena jednej sztuki nie przekroczy złotówki ;)
Istnieje specjalne piekło dla tych, którzy stosują się do ograniczeń prędkości na pasie szybkiego ruchu.
Awatar użytkownika
helmanss93
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: helmanss93 »

Mój zegarek w liczniku przestał działać, dociskałem wtyczki, bezpieczniki prawdopodobnie też ok, podświetlenie działa, pozostaje tylko wymiana licznika ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”