[6n] Zdejmowanie podsufitki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bartini6
Początkujący
Początkujący

[6n] Zdejmowanie podsufitki

Post autor: bartini6 »

witam wszystkich.
czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak można zdjąć podsufitkę?? chce sie dobrać do anteny bo radio mi nie chce odbierać jak należ. najgożej jest po włączeniu świateł i czegokolwiek co potrzebuje prąd. spróbuje sie dobrać do masy jak narazie.
t
tommy76
Początkujący
Początkujący

Post autor: tommy76 »

musisz poodkrecać uchwyty nad drzwiami,zdemontować przednie i chyba środkowe słupki,i pewnie częściowo zdjąć uszczelki z drzwi i z tylnej krawędzi podsufitki przy klapie
Green dragon
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

odkeć rączki nad drzwiami,słoneczniki. Z tyłu listwę przy klapie bagażnika.Resztę podważałem śrubokrętem tzn uszczelki itp.
Powinno pójść.
Obrazek

One LOVE
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""zazi1983""]Resztę podważałem śrubokrętem tzn uszczelki itp.[/quote]

uszczelki śrubokrętem? powodzenia...
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

ja do wymiany anteny nie musiałem zdejmować podsufitki, ale przydała się pomoc drugiej osoby.
Chyba że chcesz wymienić kabel to raczej trzeba zdjąć
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: PMRudy »

Witam. Jak dalej masz problemy, to pisz na PW. Zdejmowałem podsufitkę chyba z 3 razy.
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
Awatar użytkownika
kielon.91
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kielon.91 »

Witam.
Mam pytanko poniekąd związane z podsufitką a napewno z anteną. Jak jest poprowadzony kabel antenowy? Gdzieś na forum przeczytałem, że idzie dołem, ale go tam nie znalazłem (chyba, że przeoczyłem). Jak kupiłem autko, to radio odbierało tak sobie w mieście, a poza nim w ogóle. Więc postanowiłem coś z tym zrobić, a ściąganie podsufitki troszkę mnie przeraża, bo jest biała i nie chciałbym żeby zmieniła przypadkowo swój kolor :P
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""kielon.91""]Witam.
Mam pytanko poniekąd związane z podsufitką a napewno z anteną. Jak jest poprowadzony kabel antenowy? Gdzieś na forum przeczytałem, że idzie dołem, ale go tam nie znalazłem (chyba, że przeoczyłem). Jak kupiłem autko, to radio odbierało tak sobie w mieście, a poza nim w ogóle. Więc postanowiłem coś z tym zrobić, a ściąganie podsufitki troszkę mnie przeraża, bo jest biała i nie chciałbym żeby zmieniła przypadkowo swój kolor :P[/quote]

Jak masz problem z odbiorem stacji radiowych to zacznij od zamontowania separatora antenowego, zanim rozbierzesz podsufitkę
Awatar użytkownika
kielon.91
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Spoko. Na separator i może też przyjdzie czas. Chyba wcześniej nie napisałem dość ważnej informacji, a mianowicie muszę pociągnąć nowy kabel antenowy do radia, bo obecny jest tak krótki, że się go nie da obrobić porządnie. Dlatego się zastanawiam nad zaglądnięciem pod podsufitkę. nie da się dowiedzieć w inny sposób jak poprowadzony został kabel, jak tylko go szukać prawda (mam tu na myśli, jakichś zdjęć z Etki, czy coś takiego)?
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""kielon.91""]Spoko. Na separator i może też przyjdzie czas. Chyba wcześniej nie napisałem dość ważnej informacji, a mianowicie muszę pociągnąć nowy kabel antenowy do radia, bo obecny jest tak krótki, że się go nie da obrobić porządnie. Dlatego się zastanawiam nad zaglądnięciem pod podsufitkę. nie da się dowiedzieć w inny sposób jak poprowadzony został kabel, jak tylko go szukać prawda (mam tu na myśli, jakichś zdjęć z Etki, czy coś takiego)?[/quote]

kabel jest poprowadzony od radia w wiązce z licznikiem, potem idzie w dół razem z wiązką lampki kabiny gdzie jest rozłączany, wystarczy wymienić tylko tę część i nie trzeba ściągać podsufitki.
Awatar użytkownika
kielon.91
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

O widzisz. To wiele ułatwia :) Dzięki wielkie :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”