Tak jak kolega wyżej pisał ta nawigacja to MDF i nie ma możliwości wrzucić w napęd nawigacji CD audio/MP3. Do tego powinna być dodatkowa zmieniarka CD, choć wydaje mi się ciekawszym rozwiązaniem będzie tak jak proponuje jhosef zmieniarka mp3 (usb/SD)
Niestety - nic takiego nie posiadam. Mógłby ktoś z was pokazać taką zmieniarkę mp3 (najlepiej USB)? Ile taka może kosztować? Wielkie dzięki za odpowiedź.
[quote=""evelan""]najlepiej chyba w miejsce takiej zaślepki jakoś przeboleję zwisający kabel tylko jak solidnie zamocować wtyczkę jacka w takiej zaślepce?[/quote]
Klejem na gorąco
Można jeszcze przewód AUX dać w kieszen pod radiem i tam kłaść źródło nadawania dźwięku
Ja jak miałem 1-dinowego Blaupunkta to poprostu przeciągnąłem do tego schowka poniżej (tam są takie 3 otworki).
A teraz gdy mam 2-dinowe to wyprowadziłem przez taką zaślepke do schowka pasażera (wystarczy tą zaślepke wyłamać)
Patrzyłem jak wyciągnąć to radio i rzeczywiście są jakieś otwory w tej kieszeni pod radiem. Może uda mi się tamtędy przeciągnąć kabel. Pomyślę jeszcze nad montażem AUX w zaślepce (w końcu mam 3 wolne miejsca jeszcze )
Poczekam na kabel z allegro i zacznę wtedy rozbierać wszystko.
Witam. Mój problem polega na tym że kiedy w radiowym amplitunerze ustawie balans głośników na center zaczynają grać nie tak jak powinny jakby traciły moc, a jeżeli balans ustawie na każdy głośnik z osobna to jest ok. W czym tkwi problem?
Mam pytanie, otóż wymieniłem Alphe na Gamme V i mam lekkiego zonka. Podłącze starą Alphe i mam ładne basy w głośnikach, podłączam Gamme ustawiam Bass na +9 a i tak nie porywa ? co jest grane ? Spotkał sie ktoś z takim zjawiskiem ?
Witam forumowiczów.
Mam problem ze swoim radiem w samochodzie. Otóż od pewnego czasu pokrętło odpowiadające za poziom głośności zaczęło zmieniać mi wybraną częstotliwość, po jego użyciu nie działa drugie pokretło, które własnie za częstotliwość powinno odpowiadać.
Nie rozumiem dlaczego funkcje tych pokręteł się pomieszały, czy może włączyłem jakąś funkcję, która ma na to wpływ? Pomożecie ?
Dziękuję i pozdrawiam.
montowalem ogolem fajny gadzet no i co najwazniejsze w deszczowa pogode albo w zimie obraz masz zawsze czysty niestety ona nie pasuje p&p ale jak ktos ma troche wyobrazni przestrzennej to sobie zrobi odpowiedni dystansik zeby ja zamontowac w polo
witam, mam polo 9n3 z 2008 i chcialbm sie dowiedziec czy radio seryjne po odlaczeniu bedzie potrzebowac kody po ponownym podlaczeniu? Sprawdzalem w ksiazce serwisowej i nic na temat kodu nie ma ale dla pewnosci wole zapytac. Pozdrawiam
Prawdopodobnie tak. Choć jest możliwe, że radio które masz było zamontowane w fabryce i został w nim zapisany VIN twojego auta i nie będzie potrzebny kod. Wiem, że w VW po 2009 roku jest tak bankowo, a jak u Ciebie to nie jestem pewien.
mam polo z 2008r. hmm to będę musiał zobaczyć, a jeżeli sie okażę ze będzie potrzebny to w salonie VW go dostane ?
a wiec tak, po wyciagnieciu radia okazalo sie ze kod jest na obudowie, wiec pasuje, ale mialem problem wyciagnac tych kluczy do wyciagniecia radia, masakra jakas , macie na to jakis prosty sposob? Bo ja musialem uzywac srubokreta,