[6n2] Zapalająca się i gasnąca kontrolka silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
magdap2808
Newbie
Newbie

[6n2] Zapalająca się i gasnąca kontrolka silnika

Post autor: magdap2808 »

Witam :)
Mam 20 lat a mój tata jest laikiem samochodowym, wiec prosiłabym żeby odpowiedzi były hmm jak dla dziecka :)
Od miesiąca (!) z przerwami włącza i wyłącza mi się kontrolka od silnika. Czasami jak zatankuje znika, czasami w czasie jazdy znowu się pojawi i tak przez prawdopodobniej dłużej niż miesiąc. Spytacie czemu nie sprawdziłam tego wcześniej, parę miesięcy temu miałam wymieniany olej i zwyczajnie myślałam ze komputer się zepsuł i cały czas myślałam ze to kontrolka ciśnienia oleju... Wiem nie jestem błyskotliwa. Miałam plan jutro pojechać ze znajomymi pod namioty, ale jeśli jest to coś poważniejszego raczej to odwołam. Dziękuje ślicznie za odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2012, 21:24 przez magdap2808, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Podlacz auto pod komputer diagnostyczny na warsztacie i bedzie wiadomo czemu sie zapala kontrolka. Jest jakis blad w silniku i ona o tym informuje. Ewentualnie kontrolka silnika potrafi sie palic gdy nie ma swiatla stopu.
[size=12px][/size]
D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DeVil_85 »

mialem ta sama kiedys sytuacje pojechalem na komputer i okazalo sie ze wlacznik swiatla stop znajdujacy sie przy pedale nie dziala a raczej zwarcie robie i kolega mial o samo taki wlacznik w serwisie to koszt 61zl wiec nie oplaca sie kupywac jakiegos zamiennika
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”