Witam. Mam pytanie jestem posiadaczem vw polo rok 2004 1.4 benzyna 16v wymieniałem u mechanika tarcze oraz klocki po tej że wymianie podczas jazdy po nierównej nawierzchni słychać stukot w obu kołach przednich w momencie naciśnięcia lekko na pedał hamulca ten problem znika mechanik stwierdził że trzeba wymienić te osłonki gumowe w które wkręca się śrubę do mocowania zacisku, po wymianie tych gumek jest jeszcze gorzej na dodatek jak skręcę kołem i chwycę za zacisk to on się rusza a nie powinien i stąd się biorą te stuki podczas jazdy. Dodam że blaszki są integralną częścią klocka więc to nie to. Mam pytanie czemu ruszają się zaciski i dlaczego tak się dzieje po wymianie tarcz i klocków a przedtem tego nie było. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jeszcze raz bardzo proszę o poradę Pozdrawiam wszystkich na Forum.
PO co zakladasz nowy temat ? stary otagowalem i przeniosłem w odpowiednie miejsce...
Twój stary temat jest tutaj >http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=190&t=44396
temat zamykam.
bleah