Volkswagen Polo 6N by Jabolek OEM+

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

jestem otwarty na wszelkie propozycje, jeśli warto to do Wawy nie mam wcale tak daleko ;) możesz na pw dać jakis namiar ;)
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Jabolek""]w nagrodę dostał przejażdżkę[/quote]
Wkręca się przepięknie, w szoku byłem. Heble brzytwa. Motor pracuje jak nowy, zero świstów, pisków - bajka, zawieszenie pracuje rewelacyjnie. Takie odbudowy piekielnie mi się podobają. Świetna robota Szymon! :oki: Lakier się dopracuje spoko, loko.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Jabolek""]myślę że w przyszłą sobotę zrobię jakąś konkretniejszą sesyjkę [/quote]

no to czekam na sesyjkę :grin: Projekt super :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

ze względów pogodowych sesyjka się odwleka, w między czasie autko dostało nowe wycieraczki Boscha 53 cm i 48 cm, pasują lepiej od poprzednich bo były za krótkie.
Mam również mały plan na weekend, najpierw muszę podjechać do mechaniora ustawić zapłon i sprawdzić kompresję, potem płukanie silnika i wymiana oleju z filrem
Obrazek
do tego zestawiku jeszcz stoi w garażu Valvoline 10w40 MaxLife, a następnie pokombinować z wnętrzem i karoserią
Obrazek
Awatar użytkownika
Deska
Swój
Swój

Post autor: Deska »

Widzę, że coś się dzieje :) i to jeszcze miałem ja osobiście jakiś wkład w to auto :P hyhyhhy
DESKASQUAD WLKP
ElectronicGreen
Patrz w lusterka! W124 Kupe Czyha..
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... 0b13e.html][img]http://images39.fotosik.pl/896/999fb30f
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Oj parę osób miało wkład w moje polo :) muszę jakiś list w podziękowaniami wystosować :piwo:

dziś udało mi się wypłukać silnik i wymienić olej, na spokojnie nagrzałem silniczek wlałem Pro Tec'a i odczekałem 20 min na jałowym, spuściłem dokładnie olej (kapało 2h) i zalałem świeżego Valvoline.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, silniczek zaczął równiej pracować i jak by mu delikatnie mocy przybyło, wcześniej przy 100km/h i 3000obr/min wył i nie szło wytrzymać teraz jest parę decybeli ciszej i tu nie wiem czy ogłuchłem czy naprawdę te zabiegi tyle dały :geek:
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Moim zdaniem te płukanki to głupoty,zwłaszcza w starszych silnikach :)

Pogadaj z niektórymi mechanikami co sądzą na ten temat i ile takich aut naprawiali po płukankach :D
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

niektórzy mechanicy preferują "starą" szkołę, nie eksperymentują i nie zdają się na opinie innych, płukanki bee, olej o niższej lepkości bee itp. jeśli ktoś wie w jakim stanie jest silnik, nie boi się poeksperymentować, wydać parę złotych i liczy się z ewentualnymi konsekwencjami to czemu nie próbować, większość jeździ do "mechaników" i to co powiedzą uważają za świętość, to że powie 500 zł to zapłacisz 500 i nie dyskutujesz, pojedziesz kolejny raz to Cię skroi jeszcze "lepiej". W moim małym maisteczku jest parę mechaników partaczy do których w życiu się nie wybiorę, wolę sam się pobawić i zdobywać doświadczenia, to jest taka moja mała pasja mimo że nie jestem mechanikiem, jak silnik zacznie lać olej na prawo i lewo to będę przynajmniej wiedział że płukanki są bee, ale nie pojadę do mechanika żeby mi silnik robił bo już sam potrafię rozebrać go w drobny mak i powymieniam co będzie trzeba.

Niech nikt nie mówi że płukanki to głupota skoro ich nie stosował bądź stosował płukanki ze stacji benzynowej za 15-20zł, to samo się tyczy lania oleju o niższej lepkości gdzie wcześniej był zalany o niższej lepkości, trzeba po prostu ocenić stan silnika i nie używać najtańszych preparatów bądź olei.

Póki co Polka lata, i to lepiej :)
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

No jak uważasz, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja osobiście bym nie zalał bo znajomy który ma sklep z olejami itp. ściągnął sobie kiedyś do fury jakąś niemiecką płukankę za 15E i po użyciu rozszczelnił się silnik..
Awatar użytkownika
zybercik
Początkujący
Początkujący

Post autor: zybercik »

[quote=""KondzioR.""]No jak uważasz, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja osobiście bym nie zalał bo znajomy który ma sklep z olejami itp. ściągnął sobie kiedyś do fury jakąś niemiecką płukankę za 15E i po użyciu rozszczelnił się silnik..[/quote]Znajomy kolegi ma kuzyna i szwagier jego kolegi kiedyś słyszał... :crazy:
Jak mu się silnik po płukance rozszczelnił, to miał po prostu zadbany egzemplarz.

PS. Ładne jabłuszko :oki:
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Dlatego mówie, każdy robi na własne ryzyko :D Jednym będzie chodził drugim sie rozszczelni :D

Poza tym Jabol trzeba jakiegoś spota ogarnąć ...
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

bez ryzyka nie ma zabawy, ogólnie auto traktuje jako jeden wielki eksperyment i obiekt mojej fantazji:)

a z tym spotem to znów pewnie będzie ciężko zorganizować więcej jak 3 osoby... bieda w naszym regionie...
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Huk tam, wbije kiedyś do Ciebie na Olsztynek i tyle :D
Awatar użytkownika
TiTo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: TiTo »

Ja jestem z Olsztynka :hello:
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Polo miało przezimować w garażu, jednak brak środka transportu zmusiło mnie do zakupu oponek zimowych które na dniach do mnie zawitają, w miedzy czasie wpadała przednia-dolna rozpórka która już siedzi w aucie. Efektem jest bardzo czuły układ kierowniczy, mi bardzo pasuje taka modyfikacja :) do garażu też bez problemu wjeżdżam. Z grubszymi modyfikacjami muszę jeszcze poczekać bo jestem w trakcie poszukiwania nowej roboty i nie ma $$$.

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”