[6N2] dziwne drgania budy samochodu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

[6N2] dziwne drgania budy samochodu

Post autor: DeVil_85 »

witam po wymianie rozrzadu mam dziwne drgania budy silnika a dokladnie wyczuwalne na podlodze ale tylko na delokatnym gazie bo ani na pebnym ganie nie ma drgan tak jak i bez wcisniecia gazu podczas zazdy
Awatar użytkownika
kombajno
Newbie
Newbie

Post autor: kombajno »

Jaki masz silnik? Może któraś z poduszek silnika już padła ;)
D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

1,4 TDI tez mysle ze moze byc cos z poduszka bo jakis czas temu jechalem do kolegi o okazalo sie ze poduszka nie byla na stary sladach ustawiona zrobil to i bylo ok na jakis czas mozliwe jest by poduszka sie przestawiala?
Awatar użytkownika
kombajno
Newbie
Newbie

[quote=""DeVil_85""]1,4 TDI tez mysle ze moze byc cos z poduszka bo jakis czas temu jechalem do kolegi o okazalo sie ze poduszka nie byla na stary sladach ustawiona zrobil to i bylo ok na jakis czas mozliwe jest by poduszka sie przestawiala?[/quote]

Najczęściej padają po ok.200,000km dają o sobie znać. :)
D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

tylko ze jak zaczelo sie to dziac to mialem 155 tys a dziwnym trafem zaczelo sie to po wymianie rozrzadu
Awatar użytkownika
kombajno
Newbie
Newbie

[quote=""DeVil_85""]tylko ze jak zaczelo sie to dziac to mialem 155 tys a dziwnym trafem zaczelo sie to po wymianie rozrzadu[/quote]

Może to być spowodowane błędem przy wymianie rozrządu.Ale ja bym poduszki posprawdzał w pierwszej kolejności :grin:
D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

mam 1,4 tdi i tez zaczelo to byc przy wymianie rozrzadu ale potem okazalo sie ze byla podusza pod silnikem wymienilem i bylo ok do teraz mam wrarzenie ze to poduszka pod skrzynia bo jak ruszam to wydaje mi sie ze za bardzo silnik sie rusza i jeszcze na dodatek jak jade po wyboistej drodze to stuka a cale zawieszenie jest nowe
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

Moze byc taka sytuacja że kolesie co robili rozrzad zdemontowali poduszke zeby np dostac sie do rozrzadu pozniej wszystko poskładali ale auto bylo na podnosniku itp nie odpalone i tak ja przykrecili i teraz nie jest tak jak było, musisz normalnie na odpalonym silniku poluzowac łape poruszac silnikiem zeby sie "ułozył" i przykrecic. Ja tak miałem u siebie.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
D
DeVil_85
Raczkujący
Raczkujący

to juz bylo zrobione i problem mina ale po jakims okresie wrucil
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”