Witam serdecznie wszystkich pozytywnie zakręconych POLOMANIAKÓW.
Jako, że jestem nie tylko nowym forumowiczem, ale przede wszystkim nowym od niedawna szczęśliwym posiadaczem VW Polo 1.4 Bezzyna z roku 2008 pozwole sobie poprosić Was koledzy, abyście pomogli mi /rozkminić? cyferki i liczby, które widnieją w posiadanej przeze mnie książce serwisowej. Oto one:
9N3 1M4 -
POLO
Model i wersja Polo 9N3 czyli po faceliftingu
A04
COMFO -
Wersja wyposażenia - Comfortline (średniak między trendline a Highline)
59 4V MSF -
BUD
JHQ
To są kody wyposażenia. Ale to jest któtka lista. Pełna do uzyskania po VIN.
Serdecznie dzięki Panowie. Numer win mojego autka to: wvwzzz9Nz8Y160671.
W ksiązce serwisowej są jeszcze takie oznaczenia jak:
X4A 1AC QG1 --- --- ---
OGG COD H8P 4KC 4GF 3NW
1MH Q2J J1P 8K1 8M1
8BB UOC BRE 8TC 8WD
8UA 7R3 ---
Sory Panowie, że zawracam Wam tymi bzdetami głowę, ale dealer VW w Kielcach, gdy tylko usłyszał moje pytanie w tej kwestii, którą przedstawiłem Wam powyżej, kazał mi się w skrócie / WALIĆ NA RYJ /. Nie chcieli mi nawet podać oznaczenia katalogowego znaczka firmowego VW /tego z przodu na kratce/, który ktoś mi skradł.
Jaki z tego wniosek? Przeglądy samochodu i zakupy części zamiennych dokonywał będę wszędzie tylko nie w sieci VW...
Jasiek
[quote=""jasiuosa""]Serdecznie dzięki Panowie. Numer win mojego autka to: wvwzzz9Nz8Y160671.
W ksiązce serwisowej są jeszcze takie oznaczenia jak:
X4A 1AC QG1 --- --- ---
OGG COD H8P 4KC 4GF 3NW
1MH Q2J J1P 8K1 8M1
8BB UOC BRE 8TC 8WD
8UA 7R3 ---
Sory Panowie, że zawracam Wam tymi bzdetami głowę, ale dealer VW w Kielcach, gdy tylko usłyszał moje pytanie w tej kwestii, którą przedstawiłem Wam powyżej, kazał mi się w skrócie / WALIĆ NA RYJ /. Nie chcieli mi nawet podać oznaczenia katalogowego znaczka firmowego VW /tego z przodu na kratce/, który ktoś mi skradł.
Jaki z tego wniosek? Przeglądy samochodu i zakupy części zamiennych dokonywał będę wszędzie tylko nie w sieci VW...
Jasiek[/quote]
X4A : kraj sprzedaży auta Austria
1AC: anti-lock-brake system (ABS)
QG1: to przegląd według wskazań komputera teoretycznie pomiędzy 15 a 30tyś km jednak system liczący dopuszcza możliwość zejścia poniżej tego zakresu (czyli poniżej 15tyś )
0GG: emisja spalin EU4
C0D: stalowe koła 5Jx14 offset 35
H8P: opony 165/70 R 14 81T
4KC: wszystkie boczne szyby tinted (fabrycznie przyciemnione)
4GF: Szyba przednia tinted (fabrycznie przyciemniona)
3NW: Siedzenie i oparcie tylne dzielone składane z oparciem (podłokietnik)
1MH: Skórzana kierownica
Q2J: Siedzenia komfort (przód)
1JP: Akumulator 220 A (44 Ah)
8K1: Uaktywniony tryb świateł dziennych
8M1: Regulator czasowy wycieraczek
8BB: Reflektor bialy ruch lewostrony.
U0C: Obrotomierz
BRE: <--------- na pewno dobrze spisałeś?
8TC: Tylne swiatło przeciwmgłowe
8WD: Zintegrowane lampy przeciwmgielne
8UA: Radio z CD Player
7R3: Kierunkowskazy boczne do poszerzonej zabudowy: bialy
turzol! Serdeczne dzięki i pełny szacun dla Ciebie za okazaną pomoc!
Co do oznaczenia BRE, to po ponownym sprawdzeniu w książce serwisowej potwierdzam, że tak jest tam napisane BRE!
Wyprowadź mnie jeszcze, proszę z błędu jeśli się mylę, ale czy zgodnie z oznaczeniem QG1 powinienem po wykonaniu samodzielnie wymiany oleju, filtra oleju, filtra powietrza, filtra paliwa i świec oddać samochód do jakiegoś elektronika, aby w komputerze /zaznaczył/ przeprowadzone przeze mnie czynności?
jhoset! Dzięki za podesłanie mi linka, ale nie mogę doszukać się w nim gdzie mam wpisać vin swojego samochodu...
Serdecznie pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych POLO - maniaków.
Jasiek