[9n] Pompowtryskiwacz !!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Pompowtryskiwacz !!!!

Post autor: oko84 »

Witam wszystkich mam taki problem ze co zrobię 1000 km to mam awarie pompowtryskiwacza tankuje sie na shellu !!! i juz nie daje rady prosze o pomoc!!!
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

jak to masz awarię co 1000 km? rozumiem , że pojawia się błąd, kasujesz go i za jakiś czas znowu się pojawia ;] Jaki to błąd?

Albo jak nie podpinasz VAGa to skąd wiesz, że wtrysk/i ?

pierwsze o czym pomyślałem to to, że może wtyczki wtrysków nie łączą dobrze. Żeby to naprawić musisz zdjąć pokrywę zaworów ;) i poprawić wtyczki <czasem się tak dzieje w TDIkach VW AG>

napisz co się dzieje/jaki błąd wywala
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

Po podłączeniu do kompa pisze ze jest elektromechaniczne uszkodzenie pompowtryskiwacza i już 3 raz tak mam.
J
JanekLWC
Newbie
Newbie

Post autor: JanekLWC »

niektore stacje shell sa do bani z paliwem.jadac kiedys nad morze, nie pamietam miejscowosci, zatankowalem na shellu i auto rozpedzalo sie maxymalnie do 80km/h i robilo czarna chmure:/ dopiero w droge powrotna dotankowalem pol zbiornika na orlenie(oczywiscie vevra:)) i po malu wracalo to do normy... ja osobiscie nie tankuje na shellu. trzeba wybierac pewne stacje.Sproboj skasowac blad i pojedz na orlen.Zobacz co wtedy sie stanie
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

No samo skasowanie błędu nic nie daje bo silnik chodzi jak traktor po prostu chodzi na 2 tłoki, i albo czeka mnie wymiana pomp. albo mechanik coś może poradzi, tylko zastanawiam się czemu tak często mi one nawalają, 1 już był wymieniany 2 też padł ale został niby wyczyszczony i założony i chodził no a teraz 3 siadł :(
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

a sprawdzałeś wtyczki na pompkach?
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

No teraz to jest u mechanika :(
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

żeby mechanior Cie w balona nie zrobił i połowy auta nie wymienił na Twój koszt oczywiście. VAG to podstawa.
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

No to mój bardzo dobry mechanik, wiec w balona mnie nie zrobi byłem przy podłączeniu kompa do auta i widziałem błąd i zawsze jest ten sam i znowu wymieniłem pomp. już 3 koszt w sumie mały 350 zeta tylko już nie daje rady bo to w pzeciagu 15.000 jest 3 i szlak mnie trafia bo to za często!!!
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Możesz podać dokadny numer blędu? Mialem kiedyś klienta który do audi 1.9tdi PD nalal do ropy paliwa i tak jeździl(ponad 200km ) aż auto zaczelo się dziwnie zachowywać, przyjechal do mnie, mial wyczyszczony caly uklad paliwowy wymieniony filtr i autko śmiga bez problemu. W moim autko padly praktycznie cztery pompki na raz od paliwa. Chcialem tylko dodać że niema reguly na ich wytrzymalość.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

No dokładnie numeru błędu to nie znam bo on ma jakiś inny program i po prostu nie pisało tylko jaka jest awaria :( no ja wiem że nie ma reguły tylko mi gdzieś to za często się zdarza mam kumpla co ma seata na PD i zrobił już w h.....j kilometrów i ani raz jeszcze nie wymieniał :(
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Dobrze by było jakbyś pojechał do kogoś kumatego na vaga-odczyt błędów i zczytanie logów. Nie zawsze błąd pompowtrysku wiąże się z jego wymianą. Czasami zawaodzi listwa oraz kilka innych żeczy. Będziemy znali konkrety z vaga to mozemy wtedy podziałać.Czy wymieniałeś już ten pompowtrysk?
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie jest już po wymianie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”