[6n] Zderzak pekniety co robic?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Zderzak pekniety co robic?

Post autor: klocek »

Pod cienką warstewką sniegu był lód o czym nie wiedzialem no i nie wychamowalem , z prędkoscia ok 15km/h uderzylem w krawęznik. Czy da sie to naprawic? Jaki bedzie mniej wiecej koszt naprawy no i czy malowanie jest konieczne? A moze jakos sam to zrobie ze znajomym ktory kiedys tam byl mechanikiem?
http://images42.fotosik.pl/696/2f5667fff3ea55edgen.jpg
Ostatnio zmieniony 07 gru 2012, 18:15 przez klocek, łącznie zmieniany 1 raz.
H
Hektorbdg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Hektorbdg »

Oczywiście że się da ;) Takimi rzeczami zajmuje się plastikarz, musisz się dowiedzieć gdzie w twojej okolicy znajduje się taki spec. Koszt myślę około 50zł, tylko pamiętaj że po plastikarzu trzeba jeszcze polakierować zderzak.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

Kurcze malowanie zderzaka droga sprawa. Moze jakos by to zrobił zeby bylo jak najmniej widoczne a po zimie bym pomalował
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

sciagasz zderzak, sklejasz na cieplo od wewnetrznej strony... idziesz do lakiernika, bierzesz troche lakieru w Twoim odcieniu ,robisz wyprawke i po sprawie. tanim kosztem i zime przetrwa..
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
P
PabloPolo

Post autor: PabloPolo »

Na pewno się da. Miałem podobne, jednak mniejsze pęknięcie. Lakiernik jakoś to "zespawał", zaszpachlował, pomalował i nie ma śladu. Niestety, nie bardzo wiem jak to zrobił. :niewiem:
Malowanie nie jest konieczne ale bez niego kiepsko to będzie wyglądać. Możesz pomyśleć chociaż o jakiejś zaprawce na zimę, żeby pęknięcie się nie odnowiło czy powiększyło..
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

a ile kosztował Ciebie taki zabieg?
P
PabloPolo

Post autor: PabloPolo »

w sumie, zrobił mi to w cenie malowania. Pojechałem do niego ze zderzakiem i powiedział, że naprawi. Na Twoim miejscu popytałbym lakierników albo faktycznie do plastikarza jakiegoś uderzaj. :)
Awatar użytkownika
drifter
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drifter »

są dwa sposoby
dobry i tani

dobry Cie troche bedzie kosztował bo trzeba zdemontować zderzak, zanieść do zespawania plaskikiem no i do lakierowania
koszt myśle około 400-500zeta ale w tedy bedzie wyglądał jak przedtem

tani to samemu przeszlifować miejsce pęknięcia, zkleić włóknem i żywicą epoksydową, troche szpachli i lakier w sprayu pod kolor
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

200 zm spawanie z malowaniem bedzie mnie to kosztowało :) jak bym mial dac 500zł za naprawe tego to wolal bym kupowic nowy . a i pare groszy bym dostał za ten jak bym sprzedał :)
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Też mam podobną sprawę z przednim zderzakiem, jak karzdy prawie auto zza Odry moje polo miało lekkie otarcie przedniego zderzaka. Wymieniając halogen który zaczerniał odkryłem pozostałości po strzale na wzmocnieniu, otarcie z farby i klejony zderzak, niestety przy zakładaniu zderzaczek pękł wiec poszedł klej szpachla i zaprawka niestety przy naprężeniach pękło. Teraz na wiosnę planuje w miejsce pęknięcia oczyścić ze starych powłok, pod zderzak dać kawałek blaszki kwasówki i znitować na wpuszczane nity tak aby po daniu szpachli z włóknem i po szpachlowaniu zderza-czek nadawał się do lakierowani.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”