[86c2f] budowa termostatu - co daje biala rurka w srodku?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mocus
Początkujący
Początkujący

[86c2f] budowa termostatu - co daje biala rurka w srodku?

Post autor: mocus »

witam niedawno wymienialem obudowe termostatu i termostat zarazem, poniewaz byla uszczerbiona kolo sruby i cieklo plynem ... powiedzcie mi zatem rzecz nastepujaca:

- po wyjeciu starej obudowy kiedy patrzy sie na nia od strony silnika idzie przez nia taka biala rurka (wymuszajaca inny obieg?), dokladnie taka jak na 1 foto z tej auckji http://allegro.pl/item810649847_krociec ... d_abu.html natomiast w kupionej przeze mnie obudowie juz nie bylo takiej rurki idacej przez nia.... gdy chcialem to przelozyc rozsypala sie w rekach ze starosci chyba i co ciekawe druga sprawa w nowej obudowie byl zaslepiony plastikiem ten krociec do ktorego prowadzi owa rurka zatem przed zamontowaniem wylamalem owy plastik zeby byl obieg i krociec byl drozny .... natknalem sie na to zdjecie przypadkiem i zarazem zrodzilo sie w mojej glowie pytanie czy ma to jakis wplyw na prace silnika?? skoro w mojej obudowie nie ma tej rurki pomimo ze wszystkie krocce sa drozne czy moze to powodowac jakies efekty niepozadane? :)
Awatar użytkownika
jackdaniel1125
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jackdaniel1125 »

Ja zmieniałem na taką z allegro i żadnych różnic nie odczuwam.Nie masz czym się martwić :grin:
Sprzedam sterownik do polo 1.3AAV cena 50ziko + wysyłka
Awatar użytkownika
mocus
Początkujący
Początkujący

Post autor: mocus »

a miales wczesniej ten typ bez rurki? bo ja mialem z rurka a zamontowalem teraz taka bez :)
Awatar użytkownika
jackdaniel1125
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jackdaniel1125 »

No ja miałem tak jak ty teraz najpierw z rurką później bez :grin:
Sprzedam sterownik do polo 1.3AAV cena 50ziko + wysyłka
Awatar użytkownika
Payeros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Payeros »

chopy chopy powiedzcie mi boo zakupiłem se tą obudowe z golfa i mam następujacy problem nie dochodzi mi ciepła woda pod mixer z gazu ... chyba pomyliłem węze macie jakies schemat albo cuś?

hamuj sie troche ze słownictwem kolego.

bleah
L
Lucas Z
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lucas Z »

Witam

Potrzebuje wymienić obudowę termostatu (ucieka mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego) i teraz pytanie jaki typ i jaka firma, silnik 1.3 benzyna na monowtrysku 55 KM oznaczenie bodajże AAV, będę wdzięczny za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”