RADIA FABRYCZNE wszelkie problemy, pytania itd....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Michau_
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Michau_ »

wiecie może czy pasowałoby radio RCD 310 z VW T5 o numerze 7H0 035 186 C bo ponoć w VW Touareg i T5 były montowane takie z prostokątną ramką dla typowego radia 2-dinowego no i chyba by idealnie pasowało do 6n2 Obrazek
Czy do przejścia na RCD 310 potrzebne jest coś więcej niż przejściówka na ISO
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

To radio jest większe niż 2DIN. Bez rzeźby się nie obejdzie.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Marek81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marek81 »

Witam. Do tej pory w swoim polo 86c2f miałem radio VW Beta III 2x20W które miało wyjście na dwa głośniki, jednak instalacja jest na 4 głośniki (pod dwa głośniki szeregowo na kanał). Oprócz tego, że oryginalne wtyki do przednich głośników zostały ucięte a kable bezpośrednio przylutowane do konektorów nowych głośników to wiązka nie nosi śladów przeróbek.
Numer wiązki to 867-035-439K (odczytane z resztek metki) jednak w ETKA nie mogę nic na ten temat znaleźć. Było coś takiego oryginalnie czy to dzieło niefabryczne?
Awatar użytkownika
Radzu
Newbie
Newbie

Post autor: Radzu »

Witajcie,
Jako że jestem już prawie na finiszu mojego CA i nijak nie umiem sobie poradzić z ostatnim problemem postanowiłem zapytać o to bo po co wymyślać koło od nowa.

A sytuacja jest taka:
Skrzynia gotowa, wzmak zainstalowany, sygnał audio sterowniczy i masa dociągnięte.
Pozostał przewód zasilający.
Dociągnąłem go już w okolicę kierownicy i nijak nie umiem znaleźć miejsca jak się przedostać przez gródź.
Zarówno od strony kierowcy jak i pasażera nie tylko nie znalazłem miejsca gdzie można by przeprowadzić przewód ale nawet nie byłem w stanie wybrać miejsca do wywiercenia otworu bo mam podejrzenie że gródź jest tak jak by z 2 balach i boję się wwiercić w jakiś element a poza tym wolał bym uniknąć wiercenia.

Obstawiam że może jakoś udało by mi się przeprowadzić przewód przez okolicę złącza w grodzi ale wszystko jest tak zabudowane że do złącza nie udało mi się dostać ani z jednej ani z drugiej strony.

Proszę o pomoc bo sprzęt leży w bagażniku i tylko czeka na "jedzonko" :beg:
Awatar użytkownika
cnsaudio
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cnsaudio »

Problem jest bardzo Błachy Masz zamienioną polaryzację jednego z głośników (zamienione + i -)
VW TEAM BRODNICA
Awatar użytkownika
marcin20050
Newbie
Newbie

Post autor: marcin20050 »

Witam, kupiłem polo 9N 2003 roku. Jak na razie wszystko działa tylko nie ma podświetlania radia (vw beta wersja ze zdejmowanym panelikiem). Nie ma zarówno czerwonego podświetlenia klawiszy jak i niebieskiego ekranika. Chciałbym dodać, że radio działa i gra. Proszę o pomoc, co może być przyczyną?? Z góry wielkie dzięki... Poniżej fotka radia jakie posiadam, aby nie było niejasności...

Obrazek
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Mam takie samo radio i pamiętam że był jeden przewód od podświetlenia,ten przewód jest od podświetlenia całej deski jak i radia także musisz włączyć podświetlenie deski i sprawdzić czy dochodzi napięcie.
Jak zaraz znajdę radio to napiszę który to pin :)
pozdrawiam
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Generalnie powinien to byc przewod szary z niebieskim paskiem. hmmm ale jestesmy po sylwestrze i moze kolory na odwrot beda:)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Tak jak kolega wyżej napisał ewentualnie masz schemat na obudowie, podłącz bezpośrednio napięcie do pinu radia ze "słoneczkiem" na schemacie i zobaczysz czy podświetlenie radia działa
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""Radzu""]Witajcie,
Jako że jestem już prawie na finiszu mojego CA i nijak nie umiem sobie poradzić z ostatnim problemem postanowiłem zapytać o to bo po co wymyślać koło od nowa.

A sytuacja jest taka:
Skrzynia gotowa, wzmak zainstalowany, sygnał audio sterowniczy i masa dociągnięte.
Pozostał przewód zasilający.
Dociągnąłem go już w okolicę kierownicy i nijak nie umiem znaleźć miejsca jak się przedostać przez gródź.
Zarówno od strony kierowcy jak i pasażera nie tylko nie znalazłem miejsca gdzie można by przeprowadzić przewód ale nawet nie byłem w stanie wybrać miejsca do wywiercenia otworu bo mam podejrzenie że gródź jest tak jak by z 2 balach i boję się wwiercić w jakiś element a poza tym wolał bym uniknąć wiercenia.

Obstawiam że może jakoś udało by mi się przeprowadzić przewód przez okolicę złącza w grodzi ale wszystko jest tak zabudowane że do złącza nie udało mi się dostać ani z jednej ani z drugiej strony.

Proszę o pomoc bo sprzęt leży w bagażniku i tylko czeka na "jedzonko" :beg:[/quote]

Po prawej stronie masz gumowe przelotki do linki maski z wersji angielskiej. Wykorzystaj je do przeciągnięcia kabla.
Awatar użytkownika
marcin20050
Newbie
Newbie

[quote=""marcin20050""]Witam, kupiłem polo 9N 2003 roku. Jak na razie wszystko działa tylko nie ma podświetlania radia (vw beta wersja ze zdejmowanym panelikiem). Nie ma zarówno czerwonego podświetlenia klawiszy jak i niebieskiego ekranika. Chciałbym dodać, że radio działa i gra. Proszę o pomoc, co może być przyczyną?? Z góry wielkie dzięki... Poniżej fotka radia jakie posiadam, aby nie było niejasności...

Obrazek[/quote]

Dokładnie jest coś takiego, udało mi się zrobić zdjęcie....

Obrazek

Muszę jeszcze załatwić sobie chwytaki do wyciągnięcia radia,poszukam dzisiaj na allegro i zamówie. Na razie dzięki za podpowiedzi. Jakby sie komuś coś nasunęło na myśl proszę śmiało pisać, będę wdzięczny
Awatar użytkownika
marcin20050
Newbie
Newbie

Jakie są klucze do wyciągania radia vw beta 5???? Czy te pierwsze, czy te drugie??

1)
Obrazek

2)
Obrazek

Z góry dzięki za odpowiedz....
Awatar użytkownika
marcin20050
Newbie
Newbie

Witam ponownie, już się dowiedziałem odnoście kluczyków. Radio już wyciągnięte. Ewidentnie widzę, ze faktycznie nie ma podłączonego kabelka pod gniazdo nr.6 ze słoneczkiem!! Ale też nie widzę niebiesko-szarego!!! Z tego co widzę jest nie podłączony szary, szary-z białym paskiem, biały z fioletowym paskiem... Czy to nie czasem któryś z tych kabli jest do podświetlenia???? Prosże o podpowiedz...

1)
Obrazek

2)
Obrazek

3)
Obrazek
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Witam jeden będzie od gala,jeden od podświetlenia jeden od szyny can ale tego nie powiem na 100%bo mam 6n2 i tam tego nie ma ale to nie jest Ci potrzebne
weź miernik w dłoń i mierz gdzie jest napięcie po włączeniu podświetlenia a do gali to zobaczę jutro jaki to kolor przewodu
pozdrawiam :grin:
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
marcin20050
Newbie
Newbie

Juz wiem, szary kabelek jest od podświetlenia, wystarczyło styk włożyć w kostkę i po sprawie.
W polo 9N od podświetlenia jest szary!!!! Cały szary.....

KONIEC TEMATU!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”