witam.
problem mój polega na tym ze nie działa klamka bagażnika.. tzn brak jakiejkolwiek reakcji. wcześniej podłączałem vcds i ustawiałem auto lock i unlock ustawienia zmieniłem na stare i niestety nic nie pomogło.. przy zamykaniu nie słychać zamka bagażnika i nie wiem czy zepsuł się siłownik czy coś z ustawieniami ? jeżeli ma ktoś pomysł jak go otworzyć lub jak sprawdzić zamek proszę o pomoc. błędów żadnych nie pokazuje.. nie otwiera się bagażnik i tylne drzwi.. czyli działa sam przód , nie wiem jak zakodować calość
u mnie nie ma żadnego gniazda na kluczyk w bagazniku... już patrzyłem chciałem tak otworzyć.. z kluczyka w drzwiach tez nie działa ogólnie jest coś z kodowaniem nie tak. już działają mi drzwi tylnie <zmienilem kodwanie > ale bagażnik sie nie otwiera.. może ktoś ma 9n3 5 drzwiowy i vcds może mi poda jakie jest kodowanie przy module komfortu, myślę ze tam złe wpisałem.. zapomnialem spisac przed zmiana co bylo..
[quote=""damian1987""]u mnie nie ma żadnego gniazda na kluczyk w bagazniku... już patrzyłem chciałem tak otworzyć.. z kluczyka w drzwiach tez nie działa ogólnie jest coś z kodowaniem nie tak. już działają mi drzwi tylnie <zmienilem kodwanie > ale bagażnik sie nie otwiera.. może ktoś ma 9n3 5 drzwiowy i vcds może mi poda jakie jest kodowanie przy module komfortu, myślę ze tam złe wpisałem.. zapomnialem spisac przed zmiana co bylo..[/quote]
Dzięki bogu ja mam:)
Przydaje się jak aku jest odłączony.
[quote=""jhosef""]
Dzięki bogu ja mam:)
Przydaje się jak aku jest odłączony.[/quote]
to jest właśnie dziwne... w takim przypadku np jak ja mam lub jak mówisz w razie awarii aku jest problem... jeżeli ktoś ma to kodowanie którego potrzebuje proszę napisać..
kolego Witek6935 Twój nr kodowania nie pomógł.. bagażnik nadal się nie otwiera.. pomógł jedynie w małym stopniu bo przy otwieraniu auta musiałem klikać 2 razy aby otwozyc wszystkie drzwi a teraz wystarcza 1 raz
a może to nie problem z softem, a z samym zamkiem? lub wiązką? Wiem, że ciężko będzie Ci się dostać, bo nie otworzysz klapy, ale z tylnej kanapy się dostaniesz: W bagażniku, po lewej stronie auta, pod wykładziną, nad nadkolem są wtyczki - łączenie wiązek co idą do klapy. Są trzy. Czarna, różowa i chyba biała. Czarna wtyczka odpowiada za zamek klapy. Może jakimś sposobem coś się tam odłączyło? Zobacz, może akurat tam tkwi problem. Wystarczy wyjąć gaśnicę z uchwytu i odchylić wykładzinę...
wiesz co ja bylem dziś na zakupach wszystko działało bo otwierałem bagażnik , później zacząłem się bawić kablem i automatycznie przestał działać bagażnik i tylne drzwi a później pilot ;d doszedłem już do pilota - działa jak wcześniej drzwi tez już działają i został mi ten bagażnik.. myślę ze coś pochrzaniłem.. zmieniłem kodowanie..
Klapę bagażnika w wersji bez zamka można otworzyć wchodząc do bagażnika po uchyleniu tylnego siedzenia i przesuwając kluczem w takim otworze na środku bagażnika.
Kilka razy mi się zdarzyło jakiś czas temu że nie umiałem otworzyć klapy ale problem ustał i kilka dni temu się to powtórzyło ale już samo nie przeszło.
Jutro będę sprawdzał elektrykę bo może coś pozostałej podczas montażu podświetlenia bagażnika.
Witam,
Jestem nowym członkiem szanownego forum oraz posiadaczem Polo 9N3 z 2009r. Od jakiegoś czasu, ok. 6 miesięcy, szwankuje otwieranie bagażnika, tzn. raz się otwiera, a raz nie. Problemem nie jest sam zamek, ten działa bez problemu. Moim zdaniem problemem jest brak sygnału. Przy ciągnięciu klamki nie słychać siłownika, przy otwieraniu z pilota nie słychać zwalniania przez elektrykę. Bezpieczniki są dobre, połączenia pod klapą również są dobre. Dziś jeszcze sprawdzę połączenie kostek w nadkolu, o którym ktoś pisał. Przymierzam się do weryfikacji przekaźników znajdujących się pod kierownicą (wydaje mi się że problem jest tam, wczoraj klapa się nie otwierała, po "poruszaniu"/"dociśnięciu" wszystkich przekaźników zaczęła działać). Moje pytanie:
1) Który przekaźnik odpowiada za zamek klapy?
2) Jak sprawdzić czy przekaźnik działa?