A4 B6 Avant 1.9TDI 131KM Quattro

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

na temat jest :D, jest jeszcze cos czego nie masz heheh
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Za chwilę trudno będzie znaleźć lepiej wyposażone A4 ;p
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""P3C1U""]na temat jest :D, jest jeszcze cos czego nie masz heheh[/quote]

wielu gadżetów nie mam i pewnie mieć nie będę bo niektóre są dla mnie zbędne jak np. tuner TV
Najbardziej pożądanymi z frykasów są:
- rolety w tylnych boczkach - wożę córkę z tyłu w foteliku i to głównie dla niej
- solar dach - pełni funkcje schładzania auta na postoju
- wielofunkcyjna kierownica

[quote=""baton""]Za chwilę trudno będzie znaleźć lepiej wyposażone A4 ;p[/quote]

na A4-klubie są bardziej doposażone sztuki , ale i tak do pełnych opcji im brakuje
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

No tak jeżeli chodzi o listę doposażenia takiej A4, to przy zamawianiu samochodu klient miał duży wybór. Co do takiego gadżetu jak: tuner TV, to chyba już zbędny kiedy w PL wchodzi TV cyfrowa ? Chyba, że można to jakoś przerobić, aby odbierać cyfrowy przekaz.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""baton""]No tak jeżeli chodzi o listę doposażenia takiej A4, to przy zamawianiu samochodu klient miał duży wybór. [/quote]

Bardzo szeroki wybór opcji. Nie spotkałem się osobiście z tym modelem w pełnej liście wyposażenia. Zawsze czegoś brakuje. Moja sztuka kosztowała na fakturze prawie 50tys ojro a brakuje jej do pełnej opcji wielu dodatków. Ja to teraz nadrabiam ;)

[quote=""baton""]Co do takiego gadżetu jak: tuner TV, to chyba już zbędny kiedy w PL wchodzi TV cyfrowa ? Chyba, że można to jakoś przerobić, aby odbierać cyfrowy przekaz.[/quote]

Dokładnie, sygnał analogowy lada chwila zaniknie, pozostają jedynie rozwiązania nie ori. Nie oglądam prawie wcale TV więc nie montuje nic w kierunku odbioru TV.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

o ile dobrze pamiętam to w odbiorniki TV w A4 miały tuner DVB-T trzeba pamiętać że za zachodnią granicą już od dawna mają tv cyfrową i nawet DAB który w Polsce nie będzie uruchomiony...
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Jabolek""]o ile dobrze pamiętam to w odbiorniki TV w A4 miały tuner DVB-T trzeba pamiętać że za zachodnią granicą już od dawna mają tv cyfrową i nawet DAB który w Polsce nie będzie uruchomiony...[/quote]

Nie wiem, możliwe. Ja opierałem się na modelu e38 w BMW, gdzie znajomy nie może odbierać tv cyfrowej. Na Śląsku chyba do marca będzie jeszcze mógł z tego korzystać, a później zniknie przekaz analogowy.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Jabolek""]o ile dobrze pamiętam to w odbiorniki TV w A4 miały tuner DVB-T trzeba pamiętać że za zachodnią granicą już od dawna mają tv cyfrową i nawet DAB który w Polsce nie będzie uruchomiony...[/quote]

Dopiero A4 B8 miały tunery TV cyfrowe, w B6&B7 ładowali analog. Tuner radiowy DAB był, ale wiadomo u nas można pomarzyć o odbiorze.
Jeszcze jedna opcja mi się przypomniała, a była dość dużym rarytasem w A4 tzw. Telematik. W momencie awarii lub dzwona naciskało się przycisk SOS umieszczony w lampce głównej i automatycznie wybierało numer i wywoływało połączenie telefoniczne z najbliższym ASO. Nie mam pojęcia czy to u nas w ogóle działało, ale na pewno nie będę w to inwestował :lol:
Z resztą trzeba przystopować z gadżeciarstwem i zająć się wyglądem zewnętrznym bo na razie jest totalna seria i musze w tym kierunku podziałać
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

turzol
w BMW działało :) Oli wujaszek w 7 coś takiego miał i było ok :D nie wiem co po wezwaniu ale było :D dodatkowo chyba służby ratownicze informowało
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Mały update..
gałka z RS4, do kompletu brakuje mi ramki alu, która przyjdzie niebawem
Obrazek

nowe ori gumowe dywaniki na przód/tył
Obrazek

ostatni element pakietu bagażnik, roleta z zaczepami na siatke, nowka z ASO :)
Obrazek

I coś większego
Zdecydowałem się "odchromić" auto i wyleciał cały pakiet chrom, a zastąpiły go ori czarne ramki. Roboty na bite 3dni łącznie z wycinaniem i wklejaniem szyb. Drugi raz na pewno bym się nie zdecydował tego robić bo było ciężko to ogarnąć.
Ogółem celuje w cały pakiet "optik schwarz" i dodatkowo relingi, listwa bagażnika, grille będą czarne ori.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Zawsze byłem za czarnym pakietem stylistycznym w takich autach jak BMW czy Audi. Jak dla mnie zmiana listew na czarne na duży plus.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

dzis zanabyłem nową kiere z Audi TT/S3 S-line z multifunkcją . Teraz tylko jasiek i można wrzucać do auta :D

Obrazek
t
tajpej

Post autor: tajpej »

jak zawsze profi robota. a co do uzupełnienia wyposażenia to dobrze mówisz nigdy nie będzie full opcja wiem to po sobie bo kupiłem golfa 5 w rzekomo "full opcji" a już tyle dołożyłem i dalej mało :grin:
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Jaka cena za taką kierownice jeśli można?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Aoox""]Jaka cena za taką kierownice jeśli można?[/quote]

goła uzywka ok 1,5K, poducha lekko drugie tyle .....Żeby było ciekawiej trzeba jeszcze kupić paści typu moduł pod kierownicę obsługujący multifunkcje, taśme z odpowiednim złączem, instalacje poduchy i kilka pierdółek w aso.
Oczywiście po zakodowaniu wszystkiego daje pełne możliwości jak sterowanie navi , FIS, oraz nawiązywanie połączeń z kiery lub za pomocą poleceń głosowych (SDS)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Cyza9OFA#!

Przy okazji kierka przeszła kurację odmładzającą za pomocą odpowiednich witamin :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doposażyłem tez boczek kierowcy w pełną możliwą opcję - doszedł przycisk zdalnego otwierania klapy bagażnika oraz panel pamięci ustawień fotela kierowcy.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”