[6r]wycieraczka przód

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

[6r]wycieraczka przód

Post autor: hadek »

Hej - gdzieś czytałem na 6R temat o wycieraczce że nie wymieniamy całego pióra a jedynie gumkę - przeszukałem wątek R6 i nie mogę znaleźć

(chcem tylko gumkę wymienić podobno na metry jest sprzedawana - bo jeszcze zima sie nie skończyła a wycieraczka umarła - rozdarła się pewnie przez przymarzanie - szukam do tzw miekkich wycieraczek 6r 99')

ma ktoś wiedzę gdzie jest ten temat albo jak to załatwić?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 12:29 przez hadek, łącznie zmieniany 1 raz.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Gdzies tez o tym czytalem i chyba jak dobrze pamietam to w ASO nawet mozna bylo kupic.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Czytałeś to w dziale 9N/9N3. Tam jhosef pisał, że tak można w ASO. Tyle tylko, że założone wycieraczki muszą być koniecznie Boscha, bo tylko wtedy końcówki będą pasować. Poszukaj w 9N, tam będziesz miał dokładnie, oryginalnie napisane.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

dla wszystkich ciekawych:

objechałem/obdzwoniłem intercarsy/aso vw/aso skoda i nie mają zamiennika do Boscha ( tj tego środka tylko)

kupiłem komplet nowy (intercars 130, aso vw 185, skoda 135) boscha areotwin ( ori nie były z Boscha mimo że idealnie podobnie)

temat do zamknięcia
m
minowako
Newbie
Newbie

Post autor: minowako »

W ofercie jest również produkt Valeo ,,pierwszy montaż" wymiary takie same jak Boscha, cena podobna>
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Żeby nie było wątpliwości: ASO Zielona Góra:
Obrazek
Co prawda ja je kupiłem do 9N, jednak są to uniwersalne gumki do piór wycieraczek - "opływowych", bezprzegubowych montowanych we wszystkich VW. Zamontowałem do swoich BOSCH AERO TWIN bez żadnego problemu. Musiałem tylko gumki dociąć sobie na odpowiednią długość. W zestawie są dwie (jednakowe) końcówki do założenia. Koszt 63,20zł za dwie sztuki. W ASO zwie się do "gumki wycieraczek" - tak mam na paragonie.
Może dlatego bez problemu dostałem do w ASO, bo nie mówiłem nic na temat boscha... Poprosiłem o same gumki do piór wycieraczek bezprzegubowych. Gościu w ASO od razu wiedział o co mi chodzi.
O efekcie zbierania napisze jutro, bo póki co polo stoi pod domem bez wycieraczek :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ja te gumki kupowałem już do:
Ford Fiesta mk7, Focus mk2 i innych z wycieraczkami Bosch AeroT.

Gumki można też kupić dłuższe, te podstawowe mają 650 mm. Są też 750 - głównie do Sharana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”