szukam jakiś konkretnych glosników- systemu odseparowanego tweetery w slupki i glosniki w drzwi 165mm napedzane to bedzie wzmakiem wiec co byscie polecili co sie wzmiesci w ori miejsca na dystansach mdf tak zeby nie przerabiac maskownic a dobrze zagrało i nie kosztowało miliona zł?
[quote=""Aoox""]Panowie, Diory GDS1607 totalnie nie nadają się pod same radio. Nie mam nad nimi w ogóle kontroli. Grają słabiej, niż seria w 6n2. U mnie problemem w 6n2 jest lewy tweeter, który gra bardzo cicho. Jutro poszukam oryginalnego i założę oraz wygłuszę drzwi i tak narazie zostawię. Diory prawdopodobnie wystawię na sprzedaż. Te GMSy lepiej by pewnie zagrały, prawda?[/quote]
Co do Diory mam to u siebie pod blaupunktem GTA 460 na zwrotnicach z zestawu musze przyznać gra całkiem przyzwoicie, a radio faktycznie tym głośnikom nie podoła miałem przez chwile podpięte no i lipa.
[size=12px]
[size=12px]
Kupie rozpórke gora i dol oraz znaczek GT na gril... PW
Mam polo z 95.
A jak nie to jakie powinienem kupić żeby tak było?
pozdrawiam i proszę o odpowiedź.[/quote]
Powinny wejść, bo średnica miejsca na głośnik tam jest o ile dobrze pamiętam 100 mm. Tylko ciekawe czy głośniki nie mają takich haczyków mocujących, tak jak było u mnie . To przeszkadzało jedynie i trzeba było je zagiąć, ale trzymają się i maskownica też wchodzi. A tak a propos już tych głośników, nie lepiej dołożyc parę złotych i kupić choćby JVC?
Powinny wejść, bo średnica miejsca na głośnik tam jest o ile dobrze pamiętam 100 mm. Tylko ciekawe czy głośniki nie mają takich haczyków mocujących, tak jak było u mnie . To przeszkadzało jedynie i trzeba było je zagiąć, ale trzymają się i maskownica też wchodzi. A tak a propos już tych głośników, nie lepiej dołożyc parę złotych i kupić choćby JVC?
A mógłbyś mi podesłać linki jakieś do tych JVC które proponujesz?
Dzięki za odpowiedź.
Poluje na radyjko, prawdopodobnie postawie na Pioneera DEH 5000. Slyszalem wiele dobrych opini, wiec jak znajde uzywke w dobrej cenie, w dobrym stanie to sie skusze. Do poloweczki wystarczy.
Teraz pytanie co dalej? Z gory mowie ze jestem raczej amatorem sluchania muzyki wiec nie bede wsadzał car audio za 2k PLN do samochdu wartego 8k. Chce po prostu zeby w miare mozliwosci fajnie gralo.
Obecnie mam dwa glosniki w drzwiach i dwa wysoko tonowe przy lusterkach. Ciezko mi powiedziec, bo nie sprawdzalem, jednak jest szansa ze jest to fabryczny zestaw. Nie wiem rowniez jak graja, bo posiadam obecnie starego kaseciaka KENWOODA ktory ma problem ze złapaniem RMF na czysto.....
Poza radiem mam zamiar wydawac z 300-400 PLN dodatkowo i teraz pytaine. Czy kupic za to porzadne glosniki 16stki w drzwi + twitery, czy moze mam rzezbic w tylnych boczkach (poloweczka 3 drzwiowa) zeby dokoptowac kolejne glosniki, czy moze po prostu poszukac jakies skrzyni ze wzmacniaczem na zadek auta i tyle.
Czekam na opinie, odpowiadajace na konkretny problem. Z gory DZIEKUJE i dodam, kolokwialnie mowiac, mam w dupie opinie ze za tyle to mam sobie glosniki do komputera kupic.
Witam,
jakie macie propozycje nagłośnienia na półke. Jedyne głośniki jakie mam to tylko 10cm pod szybą.
Co proponujecie 6x9, 16 cm czy może 20 cm
Co do firmy to poczytam na innych tematach.
na tym forum raczej nie polecamy głośników na półkę, raczej wszyscy zaproponują zakup ori dystansów i boczków w drzwi, chyba że nie chcesz się pchać w koszta i w najbliższym czasie planujesz sprzedać samochód. Jak kupiłem auto miałem w półce Hertz DSK 165 i grały całkiem przyzwoicie. co do "jajek" to nie polecam, dobra elipsa nie zagra jak średniej klasy głośnik okrągły.