problemy z paleniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

problemy z paleniem

Post autor: darox »

mam od wczoraj problemy z paleniem nie wiem co jest bo jak jest zimny trudno go odpalic niby lapie ale tylko na jeden baniak po ilus tam prubach udaje mi sie go odpalic i jak juz zlapie temperature tak 60-70stopni to pali bez problemu mam w nim silnik 1,4 wymienilem rozrzad swiece przewody wszelkie filtry olej i nic z tego :cry: jeszcze jest taki szczegol ze mam wymieniany silnik z 1,0 na1,4 i juz od poczatku nie chodzi dobrze bo go muli mysle ze to wina kompa bo jest z 1,0 ale sonda juz z 1,4
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Czujnik temperatury płynu?
VAG coś pokazuje?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""darox""]silnik z 1,0 na1,4 i juz od poczatku nie chodzi dobrze bo go muli mysle ze to wina kompa [/quote]
A WIEC ;)
wina kompa moze i tak,ale auto powinno chodzic normalnie na kompie od 1.0,od czasu do czasu gasnie na wolnych(u mie tak było)
jak chcesz mam kompa od 1,4 aex
jaki masz silnik u siebie ten 1,4 :?:
ja mam sonde od 1.o cały osprzet włacznie z kolektorami od 1.0 u mnie smiga bez problemu wszysko.podepnij pod vaga auto i zobaczc jakie błedy wyskakuja,a powinno wyskoczyc pełno jak zmieniałes silnik a nie kasowałes po tej operaqcji błedow
Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

no silnik mam 1,4 osmio zaworowy dzisiaj wymienilem czujnik temperatory no i odpalil ciekawe jak dlugo pochodzi podlanczalem go pod kompa i wykazalo ze brak podgrzewania sondy zla mieszanka i male napiecie na sadzie wiec kupilem sonde z 1,4 i teraz musze jechac sprawdzic czy to cos pomoglo czy dalej sa te blendy

-- Pią Sie 07, 2009 9:23 pm --

no a ile Ci teraz pali bo moj w zimie zaraz po wymianie silnika palil ok 11-12 na100 a teraz pali tak 7,5-8 to i tak duzo jak na taki silnik i ten moj silnik jest z 99 czyli dwa lata mlodszy od paki :)
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

miasto 6,5-7 na trasie w ok 5-5,5
masz uszkodzona sonde bo takie wysokie spalanie jest niemormalne
mie ma znaczena jaka masz sonde tzn tak mi sie wydaje gdyz moj silnik od poczatku smiga na
osprzecie i sondzie od 1.0 i nie mam zadnych problemow

[quote=""darox""]no silnik mam 1,4 osmio zaworowy[/quote]

oznaczenie silnika masz pod budowa termostatu wybitą na bloku :thumbsup:
Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

u mnie spalanie bedzie i tak troszke wieksze bo mam 14 felgi i szerokie opony no ale zobacze jak teraz to bedzie chodzic bo juz wymienilem sonde i nawet sie duzo lepiej zbiera

-- Sob Sie 08, 2009 8:48 pm --

wiecie cos na temat symbolu polo 6n X ?? bo moje wlasnie takie jest podobno to jakas limitowana wersja
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Benek »

Ja mam pewne pytanko a nie chce zakladac nowego tematu. Czy jezeli mam 1.3 a chcial bym wsadzic 1.6 8 zaworowe to musze zmieniac skrzynie itd. ? czy wszystko oprocz komputera nadaje sie z 1.3 ?
Moja Pola - German Style Project
Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

ja skrzynie mam z 1,0 i pasuje bez problemu do 1,4 wiec chyba powinna Ci spasowac
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""Benek""]czy wszystko oprocz komputera nadaje sie z 1.3[/quote]

wszystko cały osprzet sinika
zaminiasz silniki, a na krotkiej skrzyni 1,6 zabija ;D

[quote=""darox""]bo mam 14 felgi i szerokie opony[/quote]

ja ma 8i9 x14 195/40x14 i takie spalanie
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

Witam. Nie zakładajac nowego tematu napisze co dzieje sie w Polo mojej żony. Gdy postoi przez około 2 dni i do tego popada to coężko sie go odpala a jak już sie uda to zaraz gaśnie albo strasznie nim rzuca,dławi sie tak jakby. Wymieniłem filtry (oprócz filtra paliwa), oleje, świece, przewody zapłonowe i nawet od znajomego pozyczyłem z warsztatu nowy czujnik temperatury cieczy chłodzącej idalej to samo. Czy to może byc wina tego filtra paliwa? Nie był wymieniany od 4 lat. Pod kompa nie byłem go jeszcze podpinac. Dodam że jest do benzyna 1,3 silniczek. Z góry dziekuje za odpowiedz
Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

sprawdz kopołke albo cewke zapłonowa
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

kopółka też jest dobra. Ale jest możliwośc że to przez ten filtr paliwa?
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Zostaje cewka. Jak wilgotno i jest problem, to jest prawdopodobnie feler na WN. Zatkany filtr paliwa nie powinien wpływać zależnie od pogody.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
darox
Newbie
Newbie

najlepiej to by bylo podpiac go pod kompa bo czasami sonda moze cus kombinowac albo tak jak moj znajomy mial stacyjke uszkodzona krecil ale nie palic po docisnieciu i przekreceniu dopiero lapal
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”