jedziesz na wprost bez hamowania i drży?? źle wyważone kola, krzywe felgi, złe ciśnienie powietrza w kołach. Jeśli nie to to gdzieś masz luz niewielki że dopiero przy tej prędkości tak się dzieje. a jeśli przy hamowaniu to tarcze lub klocki do wymiany bo źle ztarte
U mnie to było tak do 80 km/h jak po sznurku od 90do 110 drgała kierownica ale jak dochodziłem do 120 wszystko zanikało i znowu prowadził się idelanie i to wszystko działo się na gładkiej jak stół drodze czy autostradzie. Swierdziłem że wyważe koła no i wyważyłem wszystko ładnie pięknie kierownica nie drży przy żadnej prędkości tak było tylko przez 10 kilometrów później znowu zaczęła. Więc zacząłem zwracać na ten feler uwage i u mnie to wygląda to tak : zalezy na jakiej nawierzchni się jedzie i nei chodzi tu czy to jest asfalt czy żwir tylko raczej po jakim typie asfaltu się jedzie. Jak jade trasą do Torunia z Bydgoszczy 90 km/h kierownica drzy a z kolei jadac z tą samą prędkością na Gdańsk żadnego dgrania. Kto to wie o co w tym chodzi. Nie będe robił żadnych zbieżnosci i innych cudów bo zaraz się zapętle w wydatkach a i tak nie znajdę przyczyny. Może opony winne i nie pasuje im pewnego rodzaju mieszanka nawierzchni nei wiem.
Przyczyn może być mnóstwo! Musisz sprawdzić na stacji diagnostycznej: czy półosie są proste czy są proste tarcze, czy nie mają bicia czy są proste piasty
Mialem kiedys to samo po wymianie opon na zimowe wszystko ustało. Następnie zakupilem nowe letnie i wszystko ok no ale moze u ciebie co innego byc przyczyną.
[quote=""gokart""]U mnie to było tak do 80 km/h jak po sznurku od 90do 110 drgała kierownica ale jak dochodziłem do 120 wszystko zanikało i znowu prowadził się idelanie i to wszystko działo się na gładkiej jak stół drodze czy autostradzie. [/quote]
Mój ojciec pare lat temu miał to samo z Toyotą Avensis. Okazało się, że wyszła jakaś wadliwa seria półosi i to było przyczyną... :roll:
Też mam podobny problem, mam drgania kierownicą przy 110 km/h, tylko że raz drga a za drugim razem nie (np gdy jadę 110 i drga, zwolnię i ponownie rozbujam go do 110 to już wtedy nie drga i na odwrót) przy każdej innej prędkości jest dobrze. Prowadzi się prosto, przy hamowaniu nie bije, nie ściąga, koła wyważone, felgi proste. Także nie wiem co jest grane, w najbliższym czasie pojadę doważyć koła może to coś pomoże...