Zamierzam wymienić poduszkę pod silnikiem. Potrzebuję unieść silnik po stronie pasażera na jakieś 2-3 cm. Do poduszki jest ładne dojście. Za co podeprzeć silnik? Wydaje mi się, że podparcie przez drewno za miskę olejową może się źle skończyć. Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto to już przerabiał.
Lepiej by było podwiesić silnik za uchwyty, ale obstawiam, że nie masz możliwości...jeżeli podeprzesz stosując szerszą deskę nie powinno się nic z miską stać, bo ciężar się rozłoży
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
unieś polinę od strony pasażera tak aby koło się nie opierało o podłoże , podeprzyj silnik przez np deska pod miską + podnośnik , unikniesz odkręcania całej łapy silnika i podnoszenia go do wysokości az sprężyna się rozpręży . możesz unieś lekko silnik za miskę tylko pamiętaj iż pomiędzy skrzynią biegów a kołyską jest łącznik z linkami do zmiany biegów można go uszkodzić podnosząc silnik za wysoko tj jak zaczniesz podnosić silnik wraz z karoserią po odkręceniu śruby łapy a poduszki silnika poduszki .
Robiłem alternator w POLI i musiałem podnieś silnik od strony pasażera, zrobiłem to tak- deska+lewarek pod miskę i nic się nie stało. Dodam, że mam duży silnik czyli ciężki.