[6n2] Nie działa centralny i szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Adrian_73
Newbie
Newbie

[6n2] Nie działa centralny i szyby

Post autor: Adrian_73 »

Witam, Mam polo 1.4 60 km z 2000r. szukałem ale nie znalazłem więc postanowiłem założyć temat. Mam problem z szybami lewa od kierowcy nie działa w gole a prawa tylko schodzi w dół z przełączników od kierowcy ale ze strony pasażera z przełącznika szyba prawa chodzi normalnie. Drugi problem to auto od środka się zamyka ale nie otwiera na przełączniku. Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Hmm co do szyb to by mi wychodzilo ze przycisk szyby nawalil. Mozesz t osprawdzic tak ze w drzwiach kierowcy zamien wtyczki miejscami w przyciskach szyb. W drzwiach kierowcy, przycisk sterowania szyby pasazera nawala, czyli wtyczke z tego przycisku wepnij w przycisk szyby kierowcy i jak bedzie dzialala szyba pasazera dobrze to przycisk do wymiany.
[size=12px][/size]
A
Adrian_73
Newbie
Newbie

[quote=""Marianoo""]Hmm co do szyb to by mi wychodzilo ze przycisk szyby nawalil. Mozesz t osprawdzic tak ze w drzwiach kierowcy zamien wtyczki miejscami w przyciskach szyb. W drzwiach kierowcy, przycisk sterowania szyby pasazera nawala, czyli wtyczke z tego przycisku wepnij w przycisk szyby kierowcy i jak bedzie dzialala szyba pasazera dobrze to przycisk do wymiany.[/quote]

zmieniłem wtyczki na przełącznikach i dalej tak samo przełączniki są dobre
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

[quote=""Adrian_73""][quote=""Marianoo""]Hmm co do szyb to by mi wychodzilo ze przycisk szyby nawalil. Mozesz t osprawdzic tak ze w drzwiach kierowcy zamien wtyczki miejscami w przyciskach szyb. W drzwiach kierowcy, przycisk sterowania szyby pasazera nawala, czyli wtyczke z tego przycisku wepnij w przycisk szyby kierowcy i jak bedzie dzialala szyba pasazera dobrze to przycisk do wymiany.[/quote]

zmieniłem wtyczki na przełącznikach i dalej tak samo przełączniki są dobre[/quote]

To albo kable przetarty ułamany albo siliczek powiedział pa pa :) ale sądze ze coś z kablem. Sprawdz jeszcze czy jak wciskasz włącznik to czy prąd dochodzi:)
A
Adrian_73
Newbie
Newbie

No silniczki bym też wykluczył po z prawej strony z przełącznika szyba chodzi normalnie góra dół bez problemów. Nie wiem jak z lewej strony. To by musiał być zepsuty i przełącznik i silniczek. Ale dziwne to, że po przełożeniu wtyczek na przyciska dalej taka sama sytuacja. Może to jakiś sterownik ??
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Silniczzek to nie, bo jak sam zauwazyles szyba z przycisku pasazera dziala. Obstawiam przerwe w obwodzie od tego przycisku drzwi kierowcy na szybe pasazera. Przechodzi przez dwa drzwi i mogl gdzies sie przelamac. Trzeba by go przeswietlic od poczatku do konca
[size=12px][/size]
D
Daimos
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Daimos »

Witam, przepraszam Was z góry za odkopanie tematu z przed wieków ;) Ale nie ma sensu chyba zakładanie nowego tematu, bo mam identyczny problem. Centralne na drzwiach od kierowcy nie działa, szyba też, a od pasażera tylko się zamyka. Dzisiaj rozebrałem drzwi, sprawdzałem czy nic się nie odłączyło... wydawało się ok, przekładałem podobnie jak kolega, ta sama reakcja. Nagle wszystko zaczęło działać, więc zadowolony, że wróżka pomogła ;) złożyłem drzwi... i klapa, znowu nie działa :)
Może Adrian_73 pochwalisz się, czy problem rozwiązałeś, jak tak to jak? Albo może ktoś znowu miał podobną usterkę?
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

wątpię zęby kolega adrian pomógł, bo logował się ost raz w grudniu 2011.
poczekamy na wypowiedzi znawców.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
D
Daimos
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Daimos »

Faktycznie, nie zwróciłem uwagi, ale na tej samej stronie widzę ktoś też założył temat z tym samym problemem, bez odpowiedzi, czyżby popularna przypadłość? Może ktoś jeszcze wie coś na ten temat
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”