Mam pytanie,odnosnie jak i kiedy sprawdzac powietrzew kolach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Piotras29
Newbie
Newbie

Mam pytanie,odnosnie jak i kiedy sprawdzac powietrzew kolach

Post autor: Piotras29 »

Kiedy trzeba uzupelniac olej ,i jak wyglada sytuacja zuzytego akumulatora ,mam nowy wmontowany akumulator ,jak dlugo sa zywotne akumulatory ,ogolnie jestem zielony w tym temacie ,tzn ZIELONO MI...pozdrawiam
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Oleju dolewasz jak widzisz na bagnecie ze masz minimum,najlepiej sprawdzać olej przy zimnym silniku. olej zmieniasz co 15 tys albo raz w roku, ja mam swój akumulator 7 lat i działa, masz bezobsługowy ? jesli nie to musisz co jakis czas sprawdzać czy masz wode destylowaną w celach.A co do powietrza w kołach to jedizesz na cpn np statoil i tam masz kompresor. Pozdrawiam
p
paradox
Newbie
Newbie

Post autor: paradox »

a mnie od dawna interesowalo jak to jest z tym powietrzem w kolach. jak zmienia sie opony to pompuja na zdietych kolach do okreslonego cisnienia ale jak juz zalozy sie te kola i postawi auto na nich to po sprawdzeniu wyjdzie wieksze cisnienie bo dojdzie naciska masy auta. mi w polo wychodzi ronica okolo 0,2 atmosfery. i tak sie zastanawiam juz od dluzszego czasu jak jest prawidlowo, tak jak na sciagnietych czy tak jak po zalozeniu?

-- Pią Sie 14, 2009 1:49 pm --

a mnie od dawna interesowalo jak to jest z tym powietrzem w kolach. jak zmienia sie opony to pompuja na zdietych kolach do okreslonego cisnienia ale jak juz zalozy sie te kola i postawi auto na nich to po sprawdzeniu wyjdzie wieksze cisnienie bo dojdzie naciska masy auta. mi w polo wychodzi ronica okolo 0,2 atmosfery. i tak sie zastanawiam juz od dluzszego czasu jak jest prawidlowo, tak jak na sciagnietych czy tak jak po zalozeniu?
moje polo - maly ale wariat
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”