[6n2] czujnik otwarcia maski

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

To zwykła krańcówka, powinieneś ją dostać w sklepie z częściami elektronicznymi lub automatyką przemysłową.
Nie musi być identyczna. Możesz użyć innego modelu. W tym przypadku najważniejsza będzie wysokość roboczego popychacza choć zakres regulacji jest spory.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

Usterka została naprawiona - alarm włącza się po 'nieupoważnionym' otwarciu maski.
Należało wymienić czujnik (był mocno zaśniedziały, kupiłem go za 3 zł tutaj ) oraz podłączyć go nieco inaczej niż był do tej pory (spowodowane to było niedawną zmianą alarmu) ;)
Awatar użytkownika
wojtix
Newbie
Newbie

Post autor: wojtix »

Lekko odświeżę temat. Też mi właśnie padł czujnik maski i muszę go wymienić bo alarm się drze , że maska otwarta jak również nie mam światła w bagażniku (wyciągnąłem żarówkę) z uwagi na to, że przez zepsuty czujnik nie wyłącza się. Muszę go wymienić zrobiłbym to sam, ale jak dla laika nie jest to może takie proste ( no albo jest). Odnośnie strony co linka dał piotrom87 to przykładowo w tym czujniku==>> http://sklep.tymex-alarmy.pl/product_in ... cts_id=105 jak podłączyć (przylutować) kable aby było dobrze, bo sam czujnik wyregulować i umocować to już nie problem. Z tego co się orientuje do czujnika chyba idą dwa kable, albo się mylę. Odnośnie alarmu to ma Seo Concerto.
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: twister »

Temat nie nowy, ale szkoda zakładać nowy wątek o tym samym. Zakupiłem mechanizm zamykania maski do swojego auta i trafił mi się z czujnikiem otwarcia. Nie posiadam póki co alarmu w aucie, ale chciałbym ten czujnik podłączyć w swoje miejsce. Czy ktoś z Was mógłby określić gdzie powinienem go wpiąć? I co mi brakuje, żeby skompletować cały oryginalny alarm do 6N2?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”