Witajcie,
mam Polo Classic 1390 (60km) od tygodnia, chcę po zakupie wymienić olej, tyle tylko że nie wiem na jaki i jaki mam wlany, przebiegu mam 201 tys. silnik jest w świetnej kondycji. Dodam, że jest to moje pierwsze auto (proszę o zrozumienie).
Poczytałem trochę forum i Wasze wypowiedzi, przekonywał bym się do Mobil Super 2000 10W40 półsyntetyk.
Ale wolę się poradzić Was, bo znacie się bardziej.
W warsztacie po rozmowie telefonicznej proponują mi Castrola, ale nie jestem do końca na niego przekonany.
10W40 Valvoline maxlife lub tańsza opcja, 10W40 z Lotosa czy Organiki też bardzo dobre środki smarne. Jak już masz duże zużycie oleju (a przy tym silniku to i tak rzadkość to lej Castrol 15W40 Castrol High Mileage).
na dniach chcę wymienić olej, bo już czas... posiadam polo [6N2] 1.4 16V 75 KM 2000 r. dzisiaj zauważyłem w Tesco promocje dokładnie takiego oleju jak na aukcji:
Czytając wszystkie posty sam już nie wiem co wybrać..
Pytanie moje, czy mogę wlać olej syntetyczny 5w30? wcześniej zalany był olejem 5w40..
Oraz jaki olej wybrać.. Moja Poli to AEX 1.4 8v 97r. 147tyś na liczniku od nowości (polski salon)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2013, 11:41 przez karol2929, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytając wszystkie posty sam już nie wiem co wybrać..
Pytanie moje, czy mogę wlać olej syntetyczny 5w30? wcześniej zalany był olejem 5w40..
Oraz jaki olej wybrać..
Moja Poli to AEX 1.4 8v 97r. 147tyś na liczniku od nowości (polski salon)
Na stonie Castrol, polecanym olejem jest :
- castrol edge 0w30 -zalecany
- castrol edge 5w30 -dobry
Ewentualnie co z Mobila
teraz jezdziłem na Oleju OrleN 5W40 ponieważ mechanior taki mi wlał :evil: wcześniej był mobil.. proszę o porady[/quote]
Nie zalewaj do tego silnika 5W30. To nie silnik na lekkobieżne oleje LL.
Na Twoim miejscu kupiłbym LOTOS Quazar 5W-40. Dobry olej. Dla takiego silnika nic lepszego nie potrzeba.
na dniach chcę wymienić olej, bo już czas... posiadam polo [6N2] 1.4 16V 75 KM 2000 r. dzisiaj zauważyłem w Tesco promocje dokładnie takiego oleju jak na aukcji:
Kolego starczy ci oleju w zupełności, do michy na max wchodzi 3,2 L,
wg mnie olej OK, nawet nie wymagany jest aż tak wysokiej specyfikacji.
Kiedy produkowano silniki vw o których mowa, olejem najwyższej klasy był API:SJ, taki można zalać choć trudno taki olej spotkać, oleje produkowane dzisiaj przewyższają klasy w których produkowano nasze silniki.
Dziś najmarniejszy czy też wg innych określany jako najtańszy czy g*wno wart ma klasę API:SL,
najnowsze oleje na rynku posiadają klasę API:SM wystarczy poczytać drobnym druczkiem na bańce oleju i też o wiele bardziej przewyższają klasę zalecaną tyczy się to syntetyków i półsyntetyków/hydrokrakowanych.
Ważne, aby je wymieniać na czas a co parę lat zafundować płukankę silnika, a silnik odwdzięczy się bezawaryjnością. Ja stosuję olej polskiej marki bardzo popularnej z produkcji całej gamy płynów do samochodu i nie jest to produkt z dwóch znanych polskich koncernów, ale nie powiem żeby nie było reklamy. Jestem zadowolony, motor pracuje wyśmienicie i cicho olej klasy API:SJ :assasin:
Witam.
Mam takie pytanie.
Dzisiaj stwierdziłem, że mam minimalny poziom oleju, a że zbliża mi się już wymiana, to zakupiłem olej na allegro (VALVOLINE MaxLife Syntetic 5W40 + filtr MANN).
Chciałbym coś dolać zanim przyjdzie zakupiony olej. Zalany mam VALVOLINE SyncPower 5W50 i niestety go nie mam na dolewkę. Mam Mobil 1 pełny syntetyk też 5W50 tyle że to resztka po wymianie i stoi już w garażu z 5 albo i więcej lat.
Czy można takiego oleju dolać? Nie wiem ile tam trzeba, ale może z 200ml (na bagnecie jest minimum). Polo 1,4 1997 rok silnik AEX przebieg 215 tyś. km