[9n] Problem z zapalniczką

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bluemop
Newbie
Newbie

[9n] Problem z zapalniczką

Post autor: bluemop »

Witam serdecznie
Jestem nowym członkiem forum :) Zarejestrowałem się do KLUBU VW ponieważ zakupiłem POLowke :)
Mam jeden mały problem z zapalniczką, a mianowicie wcisnąłem ją w celu nagrzania i niestety nie odskoczyła po nagrzaniu!
myślę że skoro nie odskoczyła to się nie nagrzała więc nie jest podłączona - nie wiem czy to dobra droga dedukcji? Pytanie, jak się do tego zabrać czy użyć siłowych i wytargać tą zapalniczkę czy szukać problemu w zasilaniu tej zapalniczki? Prosze o pomoc. A i jeszcze jedno czy tak pozostawiona zapalniczka (wciśnięta) mogła spowodować rozładowanie akumulatora??
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Aby dostać się do zapalniczki zdemontuj tunel środkowy.w gnieździe nie ma prądu na wyłączonym zapłonie.
b
bluemop
Newbie
Newbie

Post autor: bluemop »

Dzięki, jak będę miał chwilkę wolnego to zabiorę się za to. :)
Awatar użytkownika
zbisz41
Newbie
Newbie

Post autor: zbisz41 »

Witam.
Jak zdemontować ten tunel środkowy żeby dostać się do zapalniki od spodu?
Chcę podpiąć tam CB radio .
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Musisz wyciągnąć gumę w zagłębieniu z przodu. Będą tam dwie śruby trox. Później musisz wyciągnąć część z hamulca ręcznego - jest na zatrzaski.
Całość będzie się już trzymać tylko na zatrzaskach tunelu. Ściąga się samą górę. Aby ściągnąć do końca trzeba trochę powalczyć z wygłuszeniem przy dźwigni oraz mieszkiem zmiany biegów. Ale aby dostać się do kabli nie trzeba tego do końca ściągać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”