plastikowe ' coś ' + pytanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

ś
ślimak
Newbie
Newbie

plastikowe ' coś ' + pytanie

Post autor: ślimak »

Witam !(raz pierwszy i myślę, że nie ostatni! ;) )
Przejdę odrazu do rzeczy: w przedziale silnika, nad dmuchawą powinien znajdować się taki plastik (w moim polo jest on w większej części nie obecny - w pozostałej, podziórawiony...)Ciężko szuka się czegoś, czego nazwy się nie zna, to też wszechwiedzące google wymiękły i nie pomogły :P Czy wie ktoś gdzie można go kupić, albo nabyć coś co skutecznie go zastąpi?
Druga sprawa, to szyberdach, a raczej to co go zamyka - jest tam taki śmieszny mechanizm ze ślimacznicą, który dociska szyber i szczelnie go zamyka - u mnie ząbki się wyjechały i jak mocniej popada, to pasażer jedzie na mokrym fotelu :D Ma ktoś jakiś patent na regenerację tego mechanizmu, albo wie gdzie można go kupić?
Pozdrawiam, ślimak.
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Ten plastik można nazwać osłoną nagrzewnicy, ewentualnie osłona podszybia.

Co do szyberdachu to nie pomogę, bo nie mam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

da radę wymienić wszystko w szyberdachu :-D oczywiście części zamienne z rynku wtórnego
ś
ślimak
Newbie
Newbie

nooo, że wymiana jest możliwa to wiem, ale do czasu do kiedy nie znajdę części to wolę szyberka nie ruszać bo jak coś tam strzeli to podczas deszczu będzie zabawniej niż teraz :P
Poprostu miałem nadzieję, że jednak da się to kupić gdzieś jeszcze poza ' rynkiem drugiej ręki '
ł
łyli
Newbie
Newbie

Post autor: łyli »

Cześć , Co do podszybia to ja załatwiłem sobie blachę alu ryflowaną i ładnie wygląda i zasłania bezpieczniki :)

-- Czw Sie 20, 2009 8:51 pm --

Cześć , Co do podszybia to ja załatwiłem sobie blachę alu ryflowaną i ładnie wygląda i zasłania bezpieczniki :)
ś
ślimak
Newbie
Newbie

No to w sumie nie zły pomysł, tylko trochę zabawy będzie z wycinaniem i doginaniem, aleeee to raczej nie problem :)
Awatar użytkownika
crashone
Newbie
Newbie

Post autor: crashone »

ile + - kosztuje taka blacha?
ł
łyli
Newbie
Newbie

Post autor: łyli »

Dostałem w prezencie kawałek :) Ale z wycinaniem nie było problemów wymiar na długość jeden łuczek na dole 15min.a na górze włożyłem pod podszybie i po bólu :)
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

można ewentualnie kombinować z cieńszą blaszką - łatwiej wyginać, dopasować
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”