Jeszcze nie wiem, dlaczego nie działa mi zegar analogowy w liczniku. Kiedyś tak miałem, że podsufitka, radio i zapalniczka nie działała- okazało się, że to bezpiecznik. Teraz nie działa mi tylko zegarek analogowy, reszta działa poprawnie tz obrotomierz i podświetlenie, podsufitka, radio. Może ktoś jeszcze spotkał się z takim fantem ?;p Brakuję mi tego działającego zegarka
Panowie,dlaczego w swoich zegarach od GT nie mam kontrolki od wody? Da się ją włożyć ze starych zegarów? Zrobiłem swapa,swój prędkościomierz z przebiegiem wstawiłem w zegary z obrotkiem w których nie mam tej kontrolki.
Witam Serdecznie,
Mam problem z moim rodzinnym polo. Po wymianie żarówek podświetlenia licznika zaczęły się problemy z licznikiem kilometrów. Przerywał. W tym momencie przestał w ogóle działać. Mój mechanik powiedział, że trzeba szukać innego licznika. Wg mnie coś zostało źle złożone. Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat ? Drugie pytanie mam odnośnie koloru żarówek użytych na desce rozdzielczej. Jaki jest oryginalny kolor ? Zamontowali mi niebieskie, strasznie to wygląda. Dodam, że samochód ma oryginalny przebieg 140 000 km.
po wymianie żarówek,raczej nie da się popsuć licznika,ale wyjmij zegary i zobacz.może coś podeszło i blokuje.. :niewiem: ,podświetlanie było zazwyczaj zielone,ja u siebie mam czerwone żaróweczki i daje radę..
witam kupiłem ostatnio nowy licznik z obrotomierzem do mojej polówki i jak go zamontowałem to gdy przekracza 2 tysiące obrotów silnika to załącza się kontrolka od oleju i świeci i piszczy bez przerwy wymieniłem czujnik oleju i nadal jest to samo czy uszkodzony jest licznik? a moze to cos innego ? bardzo prosze o pomoc bo mam juz dosyć tego dźwięku
Z Góry Dziękuje i Pozdrawiam
To ma związek z czujnikami ciśnienia oleju tymi w głowicy w niektórych w nowszych 93-94 był tylko jeden zapewne licznik pochodzi z tych lat a ty pewnie masz 2 czujniki,
został wymienione oby dwa czujniki i nadal świeci i piszczy kontrolka oleju ja już nie mam sił może wy wiecie co może być tego przyczyną w tym nowym liczniku co go kupiłem z obrotomierzem ale co najdziwniejsze to na starym liczniku nie świeci i nie piszczy kontrolka oleju bardzo bym prosił o pokierowanie mnie co może być tego przyczyną ze tak się dzieje
[quote=""ChudyBiałyDiabeł""]został wymienione oby dwa czujniki i nadal świeci i piszczy kontrolka oleju ja już nie mam sił może wy wiecie co może być tego przyczyną w tym nowym liczniku co go kupiłem z obrotomierzem ale co najdziwniejsze to na starym liczniku nie świeci i nie piszczy kontrolka oleju bardzo bym prosił o pokierowanie mnie co może być tego przyczyną ze tak się dzieje[/quote]
[quote=""ELWIS.PL""]pewnie twoje polo to z 94 roku i jest już inna instalacja miałem to samo[/quote]
Czy ktoś rozwiązał ten problem ? Zakupiłem licznik z obrotomierzem i po przekroczeniu 4 tysięcy obrotów zaczyna migać i piszczeć kontrolka oleju. Polo 1.3 1994 rok. Da się to jakoś rozwiązać ?