Witam,
Szukałem już takiego wątku ale coś sie nie znalazło:/
Mam Pytanie, jak się jeździ takim autem z panoramicznym dachem zimą?? Czy jest jakoś nadmiernie zimno?? Na co zwrócić uwagę kupując takie auto.
Dodatkowo chciałbym spytać o silniki SDI w polo.
Za wszelkie komentarze będę wdzięczny
Tam gdzie zaczyna się Pruszków, kończą się Reguły.
Kupując autko z open air'em zwróć uwagę czy nie jest podziurawione a najlepiej podjechać na myjkę i zobaczyć czy nic nie cieknie, bo jak by ciekło to byś miał trochę kłopotu z tym dachem. Ja już mam za sobą zimę z open airem i nic nie odczuwałem było normalne tak z dachem. Tylko trzeba pielęgnować daszek żeby nie popękał i na zimę przesmarować prowadnicę i gumy.
witam,
mam polo open air z 2000r i spisuje się nieżle, nic nie cieknie pomimo upływu lat a zimą też jest ok. Trochę może jest słabiej wytłumiony niż zwykły dach ale to jak ktoś nie ma się do czego czepić...pozdrawiam.
witam,
ja również nie mam problemu z tym otwieranym dachem - zima za mną i bez żadnych problemów (nic nie przecieka,nic nie pęka) ogólnie szacunkowo wygląda
pozdrawiam
Witam,
Jeśli dach jest poprawny to nie ma obawy, że będzie przeciekał czy też będzie słyszalny szum podczas szybszej jazdy.
Ogólnie polecam, fajna sprawa na lato.
Prosiłbym o odpowedź na kilka pytań związanych z open airem..
1.Jak wygląda sprawa utrzymania w czystości tego dachu, czy takim autem można spokojnie pojechać na myjnię i nic się nie stanie, łatwo zmyć z niego brud, czy dach z upływem czasu nie parcieje itp.
2.Czy auto podczas jazdy jest wytłumione porównywalnie z normalnym blaszanym dachem, nie jest głośniej w samochodzie?
3.Czy rzeczywiście bez garażowania przetrwa zimę, albo i dwie ;-) ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, mam na oku ładne polo 6n2 i gdyby nie open air to bym się nie zastanawiał ;-)
Ja mam open air i nic się nie dzieje. Elektronika też nie zawodzi. Zimą go nie otwieram i smaruję uszczelkę wazeliną. Wszytko jest ok nie ma szumów jest szczelnie.