Witam.
Polówka 6n z 97 roku z silnikiem 1.0.
Chcę kupić kpl. nowych opon w oryginalnym dedykowanym rozmiarze tj. 155/70R13 na stalówki.
Ważne jest aby opona nie była za głośna,nie zużywała się za szybko itd,coś z dolnej/średniej półki.
Co polecacie w cenie około 100 zł sztuka?(dębica,barum?)
Pytanie do was mam bo różne opinie różnie slyszę jakie najabardziej optymalne rozmiary opon zimowych zakładać na stalowe felgi 14 do polo 6n ? Czy powinno być 185/60/14 ? czy 185/55/14 takie jak letnie czy 175/60/14?
Ostatnio spodobały mi się borbety t, ale wszędzie w aukcjach jest set 7,5 na 9j, ciężko będzie pochować to w 6n2? Te 7,5 na każdej osi lepszym byłoby pewnie posunięciem. Z 9j pewnie deko będzie wystawać ..
Z uwagi że planuje pojeździć swoim Polo jeszcze około 3 lat, gdzie opony wystarczą mi śmiało na 3 sezony, chciałbym wrzucić dystans na lato. Obecnie ET38, 10mm przód 15mm tył będzie ok? :yahoo:
Koledzy, mam takie pytanie, kupiłem na wiosnę polo 6n. Auto dostałem z zimówkami na ori felgach z VW, na oponach 145/70 R13 i z felgi wyczytałem takie o to symbole: 4XJX13 H2 ET45
Dodatkowo dostałem dwa komplety letnie (opona + felga) na lato. Jedne z nich na zwykłej stalówce z oznaczeniami z felgi : 5 1/2 J13 H2 ET43 i jest na nich opona Continental ContiEcoContact3 w rozm. 175/65R13
A drugie to alu na których jeżdżę na codzień.
Więc rodzi mi się pytanie.. :crazy:
Zimowe opony mam w średnim stanie i mógłbym je zostawić jeszcze na jeden sezon, ale te ori felgi VW są w stanie fatalnym ( sama rdza ) i chciałbym sprzedać letnie opony (Continentale), bo mi zalegają i wrzucić te zimówki na tą zwykła stal, na której są Continentalki, lecz nie wiem czy ta opona tam podejdzie, czy też nie będzie być może za wąska na felgę..?
Chciałbym zostawić sobie te zwykłe stalówki i wrzucić na nie zimówki, wchodzi też opcja kupna nowych zimówek na te stalówki, bo jednak kupowanie samych stalówek na te zimowe opony co mam wydaje mi się głupotą ;-)