Pekniecie podłuznicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

Pekniecie podłuznicy

Post autor: piotrek18ony »

Witam. Otóż zauwazyłem ze peka mi podluznica z prawej strony tam przy kole... koła straciły zbieznosc az sie boje tym jezdzic. Mniej wiecej wiem jak to zrobic zeby było dobrze czyli pospawam naciagne i oki ale macie moze jakies sugestie odnosnie takiej usterki?
A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Amino »

Wrzuć jakieś fotki to sie oceni jak to wygląda.
Awatar użytkownika
zwistech
Newbie
Newbie

Post autor: zwistech »

[quote=""piotrek18ony""]az sie boje tym jeździć. [/quote]

I chwała ci na wstępie za to :good: życie masz tylko jedno

Powiem tyle każde spawanie itp. rzeczy nie gwarantują już w tym wypadku 100% bezpieczeństwa !!!

Według mnie możesz to naprawić ale naprawdę w dobrym warsztacie zależy tez jakie to jest pękniecie ? a tak poza tym jeśli miałeś zamiar dłużej je eksploatować to ja bym pomyślał poważnie nad jego sprzedażą.
Brygada Kryzys :piwo:

Obrazek
p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""zwistech""]I chwała ci na wstępie za to życie masz tylko jedno[/quote]

To jest fakt... A wiec tak nowe fakty: dowiedziałem sie ze to autko przed zakupem przeze mnie bylo lekko stukniete i stad cały problem. Jutro wrzuce fotki a z tego co widze dzisiaj juz wczesniej bylo spawane obok tego gdzie pekło i musze powiedziec ze niezaciekawie to wyglada roznica w rozstawie osi wynosi 2-3 cm. Bede próbował naciagac to i dojsc do ładu.
Awatar użytkownika
zwistech
Newbie
Newbie

Post autor: zwistech »

[quote=""piotrek18ony""]autko przed zakupem przeze mnie bylo lekko stukniete [/quote]

Sorki za brutalność ale jeśli to auto ma pękniętą podłużnicę jak to piszesz po lekkim dzwonie to ja ci mowie to auto lekkiego dzwonu nie zaliczyło i bardziej dosadnie bym to u joł.
Brygada Kryzys :piwo:

Obrazek
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

na złom z tym i szukać zdrowej budy
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Koszt będzie zbyt duży, lepiej poszukaj zdrowej budy w miarę
KONI
p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

Panowie nie przesadzajmy autko ma pekniecie obok kolumny mc persona tzn nie bzposrednio tylko obok jutro zrobie fotke i sytuacja sie wyjasni. Nie jest tak zle i mysle ze da sie to pospawac. Wiadomo ze w ciemno nie jestescie w stanie okreslic co jest grane.
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

[quote=""zwistech""][quote=""piotrek18ony""]autko przed zakupem przeze mnie bylo lekko stukniete [/quote]

Sorki za brutalność ale jeśli to auto ma pękniętą podłużnicę jak to piszesz po lekkim dzwonie to ja ci mowie to auto lekkiego dzwonu nie zaliczyło i bardziej dosadnie bym to u joł.[/quote]

sorki za brutalność... ale nie panikuj...

polówki maja to do siebie że wystarczy niewielkie wykrzywienie podłuznicy i po jakims czasie pęknie.... ja miałem w 2002 roku stłuczkę... podgieta maska, zderzak wyskoczył z mocowań, itd.
po 4 latach podłuznica pękla... dobrze została pospawana... i jęzdze bez problemu...
Obrazek
Awatar użytkownika
KaWu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KaWu »

Z tym pękaniem podłużnic to racja. Dość często widać że one pękają po lekkich "dzwonach".
Jak już spawać to u kogoś, kto ma pojęcie i dobrze to zakonserwuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”