czy ktoś może mi polecić jakies dobre głośniki które bede mógł zamontować w desce rozdzielczej w polo 6N w miejsce fabrycznych. Chodzi mi o konkretne linki do allegro bo chce jak najszybciej złożyć jakieś dobre granie. :piwo:
Przede wszystkim są to głośniki coaxialne, a wysokotonówki powinny byś nakierowane na uszy... Więc sam sobie odpowiedz jak to zagra zamontowane w drzwiach na dole...
Zresztą za tę cenę nie znajdziesz nic co gra lepiej niż seria...
Panowie kupiłem PB S-6C i czy jeśli w polo 6n2 są seryjnie tweetery w słupkach to czy mogę nie montować zwrotnicy od zestawu PB tylko podłączyć głosniki do kabli tam gdzie były stare oryginalne . a zwrotnicy nie montować ? czy będzie to wtedy grało gorzej ?
W seryjnych głośnikach nie masz zwrotnicy. Masz tylko kondensator za tweeterm, żeby nie umarł...
Jeśli zamontujesz bez zwrotnicy - nie będziesz miał podziału jako tako pasma. Góra może za długo nie pograć...
w jednych drzwiach podłączyłem głośniki PB S-6C a w drugim jeszcze narazie zostały oryginalne .. problem w Tym że oryginalny głosnik gra głośniej a głośnik PB tak inaczej i ciszej .. .;/ heh czy tak jest ? czy może ja coś źle podłączyłem ?
[quote=""karolik8""]w jednych drzwiach podłączyłem głośniki PB S-6C a w drugim jeszcze narazie zostały oryginalne .. problem w Tym że oryginalny głosnik gra głośniej a głośnik PB tak inaczej i ciszej .. .;/ heh czy tak jest ? czy może ja coś źle podłączyłem ?[/quote]
sprawdź czy kabelki dobrze podłączone czyli czy nie zamieniłeś + z -
O czyli dobry dział trafiłem
Chciał bym zakupić głośniki do przodu 16,5 cm do polówki i po przeczytaniu wielu tematów na forach zrobił mi sie totalny mentlik w głowie i nie ogarniam już całkiem . Więc chciał bym sie dowiedzieć co mi tam ugra troche na tym przodzie . Drzwi nie wygłuszone brak wzmaka tylko jak na obecną chwile chciał bym podpiąć pod radio te głośniki . Moge wydać jakieś 250-300 zł na nie macie coś sprawdzonego ?
Myślałem nad Helix B 62C, PB S-6C, Hertz DSK 165 , Hertz DSK 165,3 chciałem Helixy Dark Blue 62.1 ale tego sie już chyba dostać nie da
Ostatnio zmieniony 21 gru 2013, 13:47 przez Freshu6, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote=""Gaary""][quote=""karolik8""]w jednych drzwiach podłączyłem głośniki PB S-6C a w drugim jeszcze narazie zostały oryginalne .. problem w Tym że oryginalny głosnik gra głośniej a głośnik PB tak inaczej i ciszej .. .;/ heh czy tak jest ? czy może ja coś źle podłączyłem ?[/quote]
sprawdź czy kabelki dobrze podłączone czyli czy nie zamieniłeś + z -[/quote]
a nie było by tak że jakbym odwrotnie podłaczył to by wcale nie grało ? a to gra tylko cieszej od org.