[6R] Spryskiwacze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[6R] Spryskiwacze

Post autor: R0w3rs »

Witam. Mam pewien problem, wczoraj chciałem spryskać szybę, spryskało, chciałem drugi raz, ale zamarzły mi dysze... Był lód na nich, myśle sobie ok, poczekam do rana. Rano wsiadam do samochodu i nie słychać kompletnie pompki. Nie wiem czy się spaliła, czy co. Płyn nie był wymieniany, ponieważ przy ok -2 nie zamarzał, ale i tak na wszelki wypadek dolałem zimowego koncentratu z autolandu do tego co tam było w zbiorniczku. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Zawieźć do ASO? Czy spalona pompka podlega gwarancji? Bardzo bym prosił o pomoc, bo nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Sprawdź bezpiecznik,bo w ASO wymienia bezpiecznik a skasują cie za pompkę 300zl :D
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Bezpiecznik jest ok, a dlaczego mieliby skasować mnie 300zł za pompke w samochodzie na gwarancji?
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Bo ci pewnie będą chcieli wcisnac ze miałeś nie odpowiedni płyn,zamarzł i podczas kolejnej próby uruchomienia spaliłeś pompkę.Jak masz na gwarancji to po prostu zgłoś że nie działa i tyle,bez zbędnych tłumaczeń.Mialem podobny przypadek w fabi jeszcze na gwarancji i musiałem zapłacić 250zl za pompkę,nie pamiętam dlaczego,mam ja do dzisiaj gdzieś w domu :)
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

No to słabo. Ktoś jeszcze się wypowie, może bardziej optymistycznie?
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Do wtyczki dochodzi w ogole napiecie? Bo juz slyszalem cos takiego iz plyn zamarzl w zbiorniczku a kierowca wlaczyl sprysk i silniczek przestal dzialac. Ale co ciekawe, silniczek na krotko dzialal, bezpiecznik ok, ale napiecie na wtyczce silniczka zniknelo :O Nie wiem czy to ogarneli czy nie.
A u siebie to sprawdz wszystkie bezpieczniki, nie tylko jeden co spryski sa narysowane:)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

wstaw poline do garażu aby odmarzła może wystarczy
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Myślę, że poczekam do odwilży:D Jeśli ktoś ma jakieś rady jeszcze to poprosze, jutro coś popróbuje jeszcze wymyślić. Co do napięcia, nie sprawdzałem, nie mam nawet pojęcia jak sie tam dostać. Stoi, tyle że w nieogrzewanym;/
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

a dostęp do prądu 230V masz to suszarka lub dmuchawa i podgrzej okolice zbiornika
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Tak pomyślałem właśnie, że jutro spróbuje tak zrobić:) Zobaczymy, może coś da.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zawsze można pojechać na spacer do centrum handlowego, na tych parkingach zawsze jest temperatura na +
R0w3rs
zaktualizuj profil bo masz wpisane "Nie mam polo" a zadajesz pytania o 6R
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Problem rozwiązany, byłem w ASO, poszedł jakiś ukryty gdzieś bezpiecznik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”