vaaks: Taki system wcale nie jest skomplikowany. Nie wiem czy Aoox rozwiązał problem w bardziej profesjonalny sposób, ale ja bym użył takiego mikro przełącznika : http://sklep.avt.pl/p/pl/482227/mikropr ... rolka.html przykładowo, jakieś kabelki i kilka diod LED i gotowe. Zasilanie to akurat nie wiem, najprościej jakąś małą baterie dać i po problemie
Zrobiłem to na oryginalnych częściach VW. Koszt ok 90 PLN w ASO. Kupiłem lampkę z Golfa VI oraz włącznik z Golfa VI do tego kabelki zakończone pinami. Zasilanie wziąłem z kostki radia. Co do montażu, to trzeba wyciągnąć schowek, zrobić nim otwór na lampkę oraz z tyłu schowka przykleiłem włącznik, i ustawiłem go tak, aby prowadnice schowka powodowały jego załączenie. Gdzieś na niemieckim forum jest dokładny tutorial ze zdjęciami co i jak, wzorowałem się na nim i wyszło idealnie.
Niestey nie ma zaślepki. Trzeba samemu wyciąć, ale to nic trudnego. Wczoraj to robiłem. 45 minut roboty koszt jak Alan6r pisał w ASO 90zl z czego 75zl to lampka z przełącznikiem. Używke można za 20 zl kupic wiec wtedy w 35zl można sie zamknąć. wszystko proste i logiczne, ale trzeba samemu wyciąć otwór.