[9n/9N3] wszystko o stabilizator/łącznik stabilizatora

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
emdzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: emdzi »

w między czasie smarowane były gumy stabilizator ai problem zniknąl prawie wogóle.

teraz jeszcze muszę znaleźć jakiś warsztat do ustawienia geometrii w Wawie.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

[quote=""emdzi""]w między czasie smarowane były gumy stabilizator ai problem zniknąl prawie wogóle.
.[/quote]

Po co smarowanie gum? Skoro oryginalnie nie ma żadnego smaru a przewidywany jest klej (biały proszek) by stabilizator nie gonił.

[quote=""emdzi""]
teraz jeszcze muszę znaleźć jakiś warsztat do ustawienia geometrii w Wawie.[/quote]
w 9N nie ustawia się geometrii , jedynie zbieżność.
e
emdzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: emdzi »

no tak... w sumei nie ma w polo pełnej geometrii.. w tylnej osi nie ma co regulować :)... także zbieznosc na terenie Wawy poszukuje.

Co do stabnilizatora, to powiedziałem smar z automatu to jakiś siuwaks był który spowodował ze stabilizatory przez chwile były cicho... niestety znowu jes słychac jak auto postoi na dworzu przez noc, rano na pierwszy 3 policjantach słychać a potem cisza.

Ile kosztuje komplet gum przy stabilizatorze co się wymienia?
P
PinkFloyd
Newbie
Newbie

Post autor: PinkFloyd »

ja na forum http://www.audia2.ecom.com.pl/forum.html auta bliźniaczego technicznie do Polo 9N czyli audi a2 opisałem problem wymiany gum i naprawy drążka może komuś się przyda https://docs.google.com/file/d/0B1DNNqB ... sp=sharing
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

[quote=""emdzi""]
Ile kosztuje komplet gum przy stabilizatorze co się wymienia?[/quote]

ja dałem 32 zł bodajże, ori VW.
P
PinkFloyd
Newbie
Newbie

Post autor: PinkFloyd »

[quote=""Mati_9N""][quote=""emdzi""]
Ile kosztuje komplet gum przy stabilizatorze co się wymienia?[/quote]

ja dałem 32 zł bodajże, ori VW.[/quote]

gumy 16mm w ASO bez zniżek 16zł sztuka
r
rodick
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rodick »

Panowie,

Gdzie moge znalezc info jakie konkretnie czesci musze kupic do mojego modelu? Niestety serwis juz przez tel. nr czesci nie podaje.
Mam polo 9n 1.4 tdi 75KM, Potrzebuje wymienic laczniki i tujele wahacza. Znalazlem w necie ze czesci te maja nr odpowiednio 6Q0 411 315 i 6Q0 407 183 ale na koncu sa jeszcze literki. W przypaku lacznikow podobno rzonice sa w szerokosci i gwincie. Jak moge sprawdzic jaka mam obecnie czesc w aucie?
Awatar użytkownika
Olafejs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olafejs »

Podjedź do ASO z numerem VIN, podadzą Tobie jaki musisz mieć.

Czy wymiana samych gum jest możliwa bez kanału lub podnośnika ?
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""rodick""]Panowie,

Gdzie moge znalezc info jakie konkretnie czesci musze kupic do mojego modelu? Niestety serwis juz przez tel. nr czesci nie podaje.
Mam polo 9n 1.4 tdi 75KM, Potrzebuje wymienic laczniki i tujele wahacza. Znalazlem w necie ze czesci te maja nr odpowiednio 6Q0 411 315 i 6Q0 407 183 ale na koncu sa jeszcze literki. W przypaku lacznikow podobno rzonice sa w szerokosci i gwincie. Jak moge sprawdzic jaka mam obecnie czesc w aucie?[/quote]
a dobrego sklepu motoryzacyjnego w sklepienie ma co by dobrał odpowiednie części?
czy teraz juz wszystko trzeba w internecie zamawiać?
a jak już sklepu nie masz to pisz do kolegi krzyDOLAR, ma dobre części w dobrych cenach viewtopic.php?f=61&t=54637&start=0
m
miki400
Newbie
Newbie

Post autor: miki400 »

Witam serdecznie

Mam następujący problem czy ktoś może się orientuje czy jest możliwe aby posiadana przeze mnie wersja Polo 9n IV Okular 1.2 40kw 2002r. nie posiadała w ogóle stabilizatora ani łączników ponieważ nigdzie nie widzę w moim samochodzie części takich jak są tu opisywane ani przedawane w sklepach.

Zdjęcia mojego zawieszenia

[size=99px]Obrazek[/size]
[size=99px]Obrazek[/size]
t
tornado
Początkujący
Początkujący

Post autor: tornado »

Musze wymienic gumy na stabilizatorze w polo 9n i teraz pytanie ktore te gumy polecacie . Troche ten temat przeczytalem i wsumie chyba te orginalne z proszkiem sa najlepsze ?

Sa gdzies na forum zdjecia jak to wymienic w najprosciejszy sposob na dworze bez kanalu ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""tornado""]najprosciejszy[/quote]
Proszę bez takich błędów

Sprawdź w manuałach czy jest jakiś poradnik.
G
GalaktykaS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GalaktykaS »

[quote=""miki400""]Witam serdecznie

Mam następujący problem czy ktoś może się orientuje czy jest możliwe aby posiadana przeze mnie wersja Polo 9n IV Okular 1.2 40kw 2002r. nie posiadała w ogóle stabilizatora ani łączników ponieważ nigdzie nie widzę w moim samochodzie części takich jak są tu opisywane ani przedawane w sklepach.[/quote]

Moim zdaniem najprościej byłoby sprawdzić to przez zdekodowanie numeru vin (na forum jest taka usługa, lista jest długa, ale jest u mnie o tym wzmianka).
Przykład ode mnie:
Obrazek
Wydaje mi się że w tych czasach, przy kupnie w salonie-to było za dopłatą.
R
Roni93
Newbie
Newbie

Post autor: Roni93 »

Witam, orientujecie się w jakiej odległości są oryginalnie ograniczniki na stabilizatorze żeby się nie przesuwał? Chcę dospawać podkładki/śruby, ale nie wiem jakie odległości od mocowania gum stabilizatora zachować.
F
Fido
Newbie
Newbie

Post autor: Fido »

Te ograniczniki były przy samych gumach tak żeby stabilizator nie miał ruchu na boki,  a przy okazji  jaki rozmiar gum na stabilizator 18 mm. bo w etce  pisze że powinny być 16 mm.  dodam że tych tulejek plastikowych u mnie już niema ,a stabilizator ma wżery pod tymi gumami ,czy to go dyskwalifikuje?
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”