Witam, ostatnio żona powiedziała, że coś jej zaśmierdziało podczas jazdy - smród izolacji. Pojeździłem potem samochodem i przez dłuższy czas nic nie było. Nic nie wyglądało na coś spalonego. Aż do dzisiaj . Stałem koło samochodu i podczas pracy silnika usłyszałem piszczenie. Okazało się, że urwał się zaczep od jakiegoś plastikowego ustrojstwa, przymocowanego do przedniego pasa. To taka okrągła "tuba" plastikowa, która jest nad wentylatorem chłodnicy tuż obok aku - wychodzą z niej kable. Opadła i podczas pracy wentylatora ocierała wiązką o koło wentylatora. Cała plastikowa izolacja się stopiła. Co to jest?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2014, 22:18 przez ruwado, łącznie zmieniany 1 raz.
krzychu20
dokładnie to. Czego trzeba szukać, żeby to wymienić? Ułamał sie plastik, mocujący i wchodzący w taką szparę w pasie przednim. A do tego wiązka w plastikowej karbowanej osłonce przetarła się o wentylator. Podejrzewam, ze trzeba sprawdzić, czy nie naruszyło przewodów.
Dobrze by było jakbyś pokazał na foto jak wyglądają uszkodzenia.
Fotki wrzuca sie poprzez zewnętrzny serwer np. http://ifotos.pl/ i stamtąd kopiujesz kod na forum.
krzychu20
dzięki. Jeszcze dokładniej obejrzę, ale wydaje mi się, że same wtyczki są oki - tam jest jakieś takie mocowanie, taki jakby stelaż, który ma takie zaczepy do zamocowania. chyba, że jest to jednocześnie obudowa jednej z wtyczek. A przetartą wiązkę będzie musiał oblukać elektryk.
[quote=""ruwado""]am jest jakieś takie mocowanie, taki jakby stelaż, który ma takie zaczepy do zamocowania[/quote]
jak dobrze patrzę to: 6n0971501a - cena w ASO ~30zł
krzychu20
dokładnie to ta cześć, dzięki wielkie. Dopóki nie kupię tego mocowanie, najwyżej przymocuję jakoś na trytytkę najważniejsze, żeby sprawdzić przetartą wiązkę. Na razie Polo zostaje na święta w domu. Jedziemy moją limuzyną. Jak wrócę zabieram się do działania. Wesołych Świąt