[6n] Woda na dywaniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
keinan
Początkujący
Początkujący

Post autor: keinan »

I wypływa ;), tylko jakoś się dostaje na uszczelkę a potem przelewa się do środka
Awatar użytkownika
kamil95
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil95 »

zobacz dokładnie którędy woda leci i uszczelnij.
Ł
ŁukaszSTK
Newbie
Newbie

Post autor: ŁukaszSTK »

Miałem ten sam problem. Uszczelka szyby była nie szczelna i przepuszczała wodę która spływała na zamek i na taką czarną obudowę "takiego czegoś" na przodzie drzwi. :crazy: Później to ciekło po piance i zostawało na uszczelce drzwi z której się przelewała na dywanik. Możesz wymienić uszczelkę szyby na nową albo zrobić tak jak ja czyli uszczelnić to folią. :D Nakleiłem trochę folii na drzwiach tak żeby jeszcze wchodziła do tego korytka oraz obkleiłem folią piankę tak dla pewności. Trochę się męczyłem żeby tą folię włożyć do tego korytka więc polecam to robić w dwie osoby i w bezwietrzny dzień. A, zapomniałem czego użyć. :D Ja miałem folię taką jak pod panele się kładzie bo nie przepuszcza wilgoci i taśmę dwustronną, ważne żeby była mocna.
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gumol23 »

Witam a wiec zbiera mi woda w bagażniku a mianowicie na jego dywanie i cały bagażnik jest mokry raz suszyłem i myślałem ze bedzie dobrze lecz problem się powtórzył co zrobić wymienić uszczelki czy co zrobić??
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Gumol23""]Witam a wiec zbiera mi woda w bagażniku a mianowicie na jego dywanie i cały bagażnik jest mokry raz suszyłem i myślałem ze bedzie dobrze lecz problem się powtórzył co zrobić wymienić uszczelki czy co zrobić??[/quote]

Nie dodałeś, że masz lampy z 6n2, więc albo są źle spasowane, albo uszczelki puszczają.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

te ulewy odslonily tez u mnie problem woda na dywaniku ale kierowcy , dodam ze odplywy mam drozne bo sprawdzalem gdzie szukac przecieku ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

może przelotka przewodów w drzwiach, zdaje mi się ze ktoś miał taki problem
M
Mastercard
Newbie
Newbie

Post autor: Mastercard »

[quote=""keinan""]Obudowa filtra jest ok, filtr wymieniony, więc nie ma możliwości żeby tamtędy się dostawała[/quote]
To nic, że jest cała. Przy ost. ulewach miałem potop u siebie. I właśnie przez filtr kabinowy woda się dostała. Zbyt duży napływ wody był i prawdopodobnie źle osłona założona. Poprawiłem to ale deszczu brak. :D
d
daill88
Newbie
Newbie

Post autor: daill88 »

Proponuję sprawdzić drożność odprowadzenia wody z przedniej szyby. U mnie oba kanały były zapchane a woda dostawała się do wnętrza przez filtr kabinowy i linkę klapy.

Kanały zakryte są plastikami od strony szyby, umiejscowione po obu stronach błotników, u mnie przez kanały przeprowadzone były wiązki kierunkowskazów.
z
zipa
Newbie
Newbie

Post autor: zipa »

Witam!
odświerzam.
Pewien czas temu w mojej polówce od strony kierowcy zaczęła zbierać się woda. Po długim dochodzeniu odnaleźliśmy z chłopakiem przyczynę, zapchana gumowa uszczelka przy drzwiach. Wyciągneliśmy ją wyczyściliśmy i wsadziliśmy spowrotem. Wszystko było ok do dzisiaj. Po umyciu auta - znowu woda ald w mniejszej ilości. Gumowa uszczelka przy drzwiach ok. Wlaliśmy wodę w kanalik od szyber dachu i część wylała się poza auto a część do środka :/ czyli część wody leje się do wnętrza słupka :/ jaka jest tego przyczyna? A co najlepsze wewnątrz auta na belce kilka cm nad progiem jest taka biała zaślepka (widać ją jak się ściągnie tą czarną osłonę przy progu) po wyciągnięciu jej można zajrzeć do wnętrza belki (właśnie przez to białe coś do wnętrza wlewała się woda). Moje obserwacje - w progu nazbierała się woda :/ i pytanie nr 2 jak jej się stamtąd pozbyć?! Czy wystarczy jakimś wężykiem spuścić tak jak to si3 robh z akwarium? I co z tym cholernym kanalikiem? Pomocy!

EDIT problem rozwiązany :)
Awatar użytkownika
Darkast3r
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Darkast3r »

Szyberdach posiadasz?:D

Bo u mnie lało sie przez szyber....
Po wiekszej ulewie efekt taki ze za siedzeniem pasazera byla kaluza

Jesli masz to sprawdz czy niemasz zatkanych kanalikow lub czy weżyki sie nie odlaczyly...
U mnie wezyk sie odlaczyl i lało sie do srodka......

A jesli masz zapchany kanalik to latwo to sprawdzic.
Nalej wody tak w butelke 1,5L
Otworz szyber i lej po rowku.
Jesli woda wyplywa na zewnatrz to ok jesli nie to masz zatkany kanalik.
Mozesz go przepchnac jakims cienkim kablem.

A jak zalozyc wezyk od rowka ktory sie odlaczyl? tu musisz odchylic troche podsufitki przy tym gornym uchwycie kolo drzwi. Ale do razu mowie ze zeby go zalozyc to trzeba miec cierpliwosc i dosc szczuple palce.

Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”