Co do zmiany z 1.4 tdi na 1.9 to potrzebny jest zestaw silnik plus skrzynia (seryjna nie wytrzyma długo jeśli spasuje) do tego łapy z zawieszeniem silnika no i instalacja (sterowanie dodatkowego pompo-wtrysku) i sterownik silnika od 1.9 . Najprościej kupić rozbite polo 1.9 i przełożyć co trzeba resztę sprzedać. Potem zmiana dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia (większa klasa pojemności).
Witam, posiadam polo 9n3 w wersji silnikowej 1.2 60 KM. Pytanie jest następujące. Czy można do niego wrzucić silnik 1.9 tdi? Czy można z benzyniaka zrobić diesla? Jak tak to co trzeba dodatkowo wymienić?
szczepcio95
Można jak najbardziej. 9N3 fabrycznie posiadały taki silnik, więc swap sam w sobie jest bezproblemowy. Tylko oprócz silnika i osprzętu trzeba wymienić pompę paliwa, wiązkę silnika, pewno wlot do baku też, bo pistolety do tankowania diesli są grubsze i często nie wejdą w otwór z benzyny. A co do aspektu prawnego, najlepiej na to pytanie odpowiedziałby pewnie wojtsen, bo on takowy zabieg przeprowadzał, tylko że w drugą stronę. Z 1,4 TDI zrobił 2,3 V5. Procedura taka sama.
Zatarł mi sie silnik 1.4 TDI kod: BAY
mysle o zakupie uzywanego silnika i przełożeniu. Mam pytanie czy tylko BAY podejdzie czy jakies inne również?
Z gory dzieki za odp.
[quote=""szczepcio95""]Mam pytanie, jak wyglądałby swap z silnika 1.2 w polo 9n3 na 1.8t? Co trzeba wymienić ?[/quote]
też mnie to ciekawi
na pewno wiem że kompletny silnik, wiązka silnika, półosie, skrzynia, sterownik silnika, wydech, pompa paliwa no i pewnie chłodnica i IC oraz hamulce.
Ale ciekawi mnie też czy np. z Audi A3 nie podpasowałyby ww. elementy?
gti21 wolfen
jeszcze zapewne łapy silnika, obstawiam ze chlodnica moze byc jeszcze zbyt mala, polosie moga byc robione na zamowienie bo moga nie pasowac z innych modeli tak jest przy swapie 1.8t do polo 6n2, caly uklad wydechowy do wymiany, pompy paliwa,
Panowie, mam możliwość kupna pobitej ibizy z silnikiem ASZ. Silnik , elementy zawieszenia, zawieszenie, środek , skrzynia biegów, hamulce nie są zniszczone. Elektronika działa , komputer też.
Czy w przypadku swapa na 1.9 tdi 130KM przy moim 1.4 tdi należy wymieniać całość? tj:
chłodnica rozbita, kwestia wstawienia nowej. Pompa wspomagania oberwała, ale maglownica jest ok. Układ wspomagania zostanie z mojego 1.4 tdi.
Mam kumpla który by temat ogarnął i przełożył to wszystko. Orientuje się ktoś ile to wogóle może mnie wynieść za całość?
Ibiza krajowa, z kierownicą po lewej stronie
Warto w takie coś iść? polówkę z z tym mocniejszym 130 konnym silnikiem jest trudno wyrwać, a jak już to ceny są szalone.
Powiedzmy, że zdecydował bym się na silnik 1.9 tdi AZS za 2.100zl w linku powyżej.
Jak dużo musiał bym jeszcze zainwestować? Nie licząc robocizny
W polówce mam teraz silnik 1.4 70km
:oki: