ryuk pisze:Panowie ja mam podobny problem. Dwa dni temu wymieniałem wentylator na nowy i od momentu odebrania auta od mechanika nie działa klima (mechaniczna - nie ma cyknięcia). Nie jest to spec od klimy, coś tam posprawdzał niby bezpieczniki ok (ale tylko te pod kierownicą), wentylator ogólnie się włącza jak silnik się nagrzeje. Ważna rzecz to taka, że podobno nie mógł znaleźć wentylatora do mojej polówki i musiał zamieniać kostkę w nowym wentylatorze. Poszperałem forum i coś czuję, że to bezpiecznik ale właśnie tam koło wentylatora. Mogę mieć rację? Raczej oddam autko do gościa koło mojej pracy tylko ewentualnie co miałbym mu powiedzieć, od czego ma zacząć itd. aby mnie nie naciągnął na nie wiadomo co. Pozdro[/quo
Sprawdź bezpieczniki na akumulatorze i ewentualnie sterownik który jest pod akumulatorem.
czyli czujnik ciśnienia odpowiada za dwie rzeczy: daje informacje o odpowiedniej ilości czynnika do sterowania, oraz odpowiada za moment załączenia wentylatora w celu schłodzenia czynnika
jeszcze jedno pytanie... mówiłeś ze nabijałeś klimę... ile czynnika i oleju masz obecnie? powinni dać ci wydruk
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 13:41 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
druga sprawa to czy aby na pewno sprzęgło na pompie klimatyzacji jest sprawne, ale to sprawdzić można raczej tylko w serwisie po podłączeniu manometrów (mi przy napełnianiu to robili i ciśnienie rosło do prawie 20bar - co uznali za zły objaw ale to juz kwestia pomyłki speca)