a sprawdzałeś czy masz napięcie na sprężarce ? jeśli go niema to nic nie ruszy . ale wypnij przewód z sprężarki i sprawdź. może padła cewka i spada napięcie
[quote=""bialy0666""]a sprawdzałeś czy masz napięcie na sprężarce ? jeśli go niema to nic nie ruszy . ale wypnij przewód z sprężarki i sprawdź. może padła cewka i spada napięcie[/quote]
[quote=""zxcvbnm""]nie ma prądu w kostce od kompresora, czego może być wina ?[/quote]
działa jak sprzęgło w sprężarce, wkole pasowym
edit ; blokuje koło pasowe w sprężarce aby koło pasowe przeniosło obroty na sprężarkę [bo znów ktoś coś zaneguje a łopatologia to chyba nie to forum] wiem milczenie jest złotem
a nie prościej sprawdzić czy jest napięcie ? nie mam pewności do 6N2 u mnie przewód od sprężarki ma kostkę obok chłodnicy z lewej strony patrząc z przodu pojazdu przy szkielecie przodu może tam nie łączy
na razie znalazłem, że wentylator nie działa, nie wiem czy to przez niego jest wina, założę nowy i zobaczę czy będzie działać jak nie to dalej trzeba szukać :/ podobno, że jak wentylator nie działa to nie przepuści prądu do kompresora
Witam. Ja także proszę o pomoc.
W pokrętle nawiewu (zimno - ciepło) coś na siłę przestawiłem. Wiało tylko zimne powietrze. Dobrałem się do sterowania ale tam było wszystko w porządku. Zaś na drugiej stronie linki wypadł taki bolczyk który zamyka i otwiera po przekręceniu pokrętła.
Po tym zabiegu gdy wcisnę przycisk manualnej klimatyzacji AC nic się nie dzieje, nawet się nie myśli podświetlić.
Jeśli ktoś by coś wiedział proszę o podpowiedź.
Z góry dziękuję.