[6N1] gdzie podłączyć luźny przewód regulatora temperatury

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Darek1968
Początkujący
Początkujący

[6N1] gdzie podłączyć luźny przewód regulatora temperatury

Post autor: Darek1968 »

Witam, mam mały problem a mianowicie po zakupie Polo 6N1 benzyna 1.0 silnik AER rok prod. 1998 doprowadzam go do stanu używalności, gdyż poprzedni właściciel wszystko robił chałupniczo. Przeczytałem rożnego rodzaju poradniki oraz książkę "sam naprawiam ..." i nurtuje mnie luźny przewód od regulatora temperatury. Mianowicie z dolnej części obudowy filtra powietrza wychodzą dwa bardzo cienkie przewody. W książce "sam naprawiam..." na stronie 95 jest pokazany filtr powietrza a przy przewodzie opisanym nr 10 "... do zespołu wtryskowego". Właśnie o ten przewód mi chodzi gdzie ma być podłączony. U mnie wygląda na to że wychodzi na odległość około 3 cm. poza prawą stronę obudowy (po wpięciu w spinki obudowy) i nie wiem co dalej, możliwe że jest odcięty. Co się dzieje jeżeli nie jest właściwie podłączony. Jeżeli to możliwe i nikomu nie sprawi kłopotów to prosiłbym o fotkę gdzie ma być podpięty. Proszę o pomoc i wyrozumiałość.
c
coolhubert
Newbie
Newbie

Post autor: coolhubert »

Witam,

mam identyczny silnik, u mnie ten wężyk idzie do takiego trójnika (czwórnika) z którego jeden wąż idzie do silnika (chyba kolektora ssącego), drugi do serwa i mam jeszcze jedno wyjście które jest zaślepione.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”