Cyprys - VW Polo 6N 1.8T

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

[quote=""Paffcio""][quote=""witek""]jak dla mnie na daną chwilę zdecydowanie za łaciato[/quote]
łaciato ? jest piekny "kontrast" dekielki pod kolor nadwozia, reszta czarna.... no ale chyba lepiej walnąć kredową szachownice i "białościanki" czy jak to sie zwie na koła... :agree:[/quote]

dlatego napisałem ze czekam na reszte... a chodziło mi o to, że owszem dekielki są pod kolor nadzozia, ale pod maską na chwile obecną do niczego one nia pasują szczególnie ze jest to skupisko 3ch kropek (łatek) tuż koło siebie. Jeśli na samym silniku pojawi się też motyw w tym kolorze to będzie jak najbardziej ok. Więc drogi kolego czytaj prosze ze zrozumieniem.

A i jeszcze coś: masz racje lepiej walnać szachownice na dachu i rzucić białościanki na felgi niż jeździć seryjnym kangurem na kołpaku... Skoro już zacząłeś wyciągać stare śmieci, to chyba jesteś mi coś winien?! Podać nr konta na pw czy na gg? A jak nie pamiętasz o co chodzi, to przypomnij sobie o lampie do hondy czy czegoś tam innego.
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Nie będę robił zbednego OT Cyprysowi :) Jakbys nie wiedział mam 2 polówki, jedna jest na alusie, obnizona bez zbednych pomysłow "gay firanek" itp :)
nr daj na PW :D
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

Post autor: Cyprys »

to fakt narazie wygląda to jak rozsypane puzle ale jak wsyztsko poskładam pojawi się dolot pokrywa silnika kolekotr ssący akus itd wszytsko bedzie przykrecone a nie połozone pojawia sie nakretki na kielichy, czarny pas przedni lampy z czarną góra itd to zacznie to wyglądać :) U mnie pod maską ma być poprosto ładnie i jakoś wyglądac bez szału bo nie mam czasu na takie zabawy obcenie może na zime sie zajme teraz w koncu chce pojeździć
mam nadzieje że w tym tygodniu znajdzie się jakiś dzien w który przyjde wczesniej z pracy i cos podłubie :)

Pozdro

No i prawie dokończyłem komore zostały juz tylko drobne elementy. Tak wyglądała przed:
Obrazek

A tak wygląda teraz:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Do poprawy zostały jeszcze:
- utoczyć dekielki na kielichy i pomalować na czarno,
- pomalować i założyć osłona silnika na głowice,
- wymienić kolanko z przepływki do turbiny na czarne ale trzeba czekac 5 tygodni na czarne :(,
- zamontować cyfrowe oprawki bezpieczników na zasilanie do car audio i dodatkowe zasilania do wnętrza,
- pomalować bagnet na czaerwono albo czarno :).

Zawitały tez nowe lampki InPro (dzięki OLO:))

Tutaj jeszcze kilka zdjęć wnętrza ciągle w trakcie prac.
Obrazek Obrazek

Musze poprawić kanały dolotowe do nawiewów z klimatronika (dzieki STONOGA za info), zamocowac gdzieć nie wiem gdzie jeszcze dodatkowe wskaźniki, na nowo wygłuszyć drzwi pod audio, zamontowac klatke bezpieczeństwa no i wnętrze pójdzie na czarno czerwono. Ciągle jeszcze dyskutuje z dziewczyną czy podsufitka i słupki beda białe kremowe grafitowe czy czarne :P Natomiast reszta bedzie czarna z czerwona alkantarą :)
W tym tygodniu zawitam tez u lakiernika na poprawkach i na hamowni :) Sądzę że na przyszły weekend będzie juz duzo dokończone ale większośc prac jak obszywanie zostawiam na zime sobie :)

Pozdro
Cyprys
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

No i elegancko. Nareszcie ten bajzel zaczyna jakoś wyglądać :P
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

jest pieknie, btw. licznik z mk4 kto Ci ustawial itp ? :)
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

no i jest mega wypas, szkoda ze nie masz HKSa SSQV black - ja go mam u siebie :) jest kozak
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

[quote=""Paffcio""]jest pieknie, btw. licznik z mk4 kto Ci ustawial itp ? :)[/quote]
nie ustawiałem nic i jakos dziala OK :) moze zbieg okolicznosci :P

[quote=""Wojciechu""]no i jest mega wypas, szkoda ze nie masz HKSa SSQV black - ja go mam u siebie jest kozak[/quote]
kupujac blow offa nie myslałem o jego kolorze wtedy :P ale fakt wygladał by łądnie czarny :)

Wojciechu masz moze sprawdzony sklep gdzie moge kupic dobre cybanty do dolotu? musza byc waskie i dac sie mocno ściagnac żeby sie nie przekrecały jak te taniochy bo nie umim ich dorwac i przy doładowaniu 1.6 bara rozrywa mi dolot :( i poszalec sie nie da :( pozatym co jazda testowa wychodza nowe niedorobki ale tak pewnie ebdzie przez jakis czas az uporam sie z wszytskimi :)

Poozdro
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""Cyprys""]nie ustawiałem nic i jakos dziala OK[/quote]

Jak to nie. Przecież w odpowiedni sposób połamałem Ci szybkę z licznika. Bez tego byłyby przekłamania :grin:
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Cyprys z cybantami to jest kupa, powiem Ci tak, zalozylem do Dodga T-Clampy :Obrazek niby mialy swietnie trzymac, ale sie okazalo ze tam pod sruba lubi sie robic fałd z gumy i puszczac

ja sprawe u siebie rozwiazalem hardcorowo. Opaski z VW [pewnie jakies zwykle] zalozylem podwojnie ustawiajac naprzemiennie miejsce ze śrubami. Trzyma :)

Jak masz sprawe taką ze masz mało miejsca i potrzebujesz wąskie to daj dolot do przeklepania, tak zeby rury nia mialy z boku kształtu prostokąta tylko kształt... eee hmm trąbki? wiesz o co chodzi, ) ( i wtedy jak nalozysz gume i scisniesz cybantem to powstaly rant sie wbija w gume i wtedy trzyma. Opatentowane i działa nawet przy 2 barach w dieslach
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

ja każą rure dolotu mam na końcach napawaną, mam takie hefty aluminiowe napawane które zwiekszaja w tym miejscu srednice o 4-5mm i jak dorwe opaske zaciskowa która mocno trzyma to wtedy się to nie zsunie. Musi być wąska zeby małą powierzchnią mocno dolegała wtedy jest najlepsza szczelność a wiadomo przez nieszczelnosci łatwo zajechac turbine. Ale kupiłem w castoramie na próbe jednego cybanta i musze powiedziec że jest mega mocny, narazie trzyma jak się sprawdzi to wymienie je na takie i zobaczymy. jeszcze poszukam w sklepach z czesciami dla ciezarówek :)
innym problemem jest to że jak mam mało paliwa w baku to robi sie wir i łapie powietrze i zaczyna strasznie szaprac :) ale tu chyba niewiele mozna poprawic

Poozdro
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Można, częściej tankować :D

napawane ale jak? na okrągło? bo tak naprawde najlepsze byłoby przyspawanie krążka z blachy zeby mial dosc ostre krawedze ktore sie wgryza w gume, owszem kiedys sie przetrze, ale who cares :D

powiem ci tak, wiele tych reklamowanych tuningowych mega cudow to zwykle tanie chinskie budowalne g***a ktore mozna kupic w castoramie za 2 zlote, a w sklepie u pana miecia za 50 groszy...

przyklad smieszny, szukalem lozysk na wal do skutera. Lozyska stage 4 [taka firma tuningowa] kosztowaly 120zl. W zestawie dostawales 4 lozyska SKF. Na allegro lozyska SKF 55 zlotych o tych samych numerach!!! Czyli za pudelko z napisem stage 4 liczą sobie 65 zl. Niezle. nawet im sie nie chce wyciagnac lozysk z pudelek skf...

to samo jest z tuningiem w autach kupujesz opaski jakiejs mega wyczesanej firmy a odtsajesz budowlane...

trza probowac
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

witek i Paffcio - swoje brudy prać na privach, jak nie, zacznę kasować/edytować posty.

Cyprys
Na forum ibizy wisi temat o większych intercoolerach wrzucanych do ibiz, i tam ludzie widziałem montowali te zwykłe opaski i im to trzymało.... tylko tam, na 99%, pisali o tym, że na końcach rur dospawywali na około pręty tworzące progi.. i nie spadało :)
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

no ja tez ma po obwodzie napawane progi tylko mój problem polega na tym że te obejmy co miałem puszcały tzn opaska przeskakiwała i sie luzowała, ale te co amm teraz jak narazie sie spisuja :)
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Cyprys mega szacun dla Ciebie Twojej furki.Obserwuje Twój wysilek, prace i czekam zresztą jak wszyscy na efekt końcowy! Bylem dziś na Bemowie Gecko cup i byla taka czerwona pola ktora zaj... jechala i tak się zatanawiam czy to nie ta http://www.youtube.com/watch?v=m-h8sdnl ... ature=fvwp
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

oj znam to polo :) chetnie bym z ciekawości stanął z nim w szranki ale niestety auto perfekcyjnie dopracowane bedzie dopiero na wiosne :) czeka mnie przeróbka baku bo nikt nie wierzył że to możliwe a jednak jak mam mniej niz pół baku to na 2 i 3 biegu od przyspieszenia całe paliwo ucieka do tyłu i pompa zasysa powietrze. Wtedy auto przestaje jechac i jak paliwo znowu spłynie to auto dostaje strzał że gubi przyczepnosc.
Nie wiem jak to możliwe przeciez w przewodach powinno byc jeszcze paliwo no ale na to wyglada ze mam racje bo jak zatankuje do max to problem znika oraz jak jade pod górke to mocniej szarpie a jak z górki to wogóle. Wiec przez zime chyba bede musiał w baku zrobic jakies przegrody
Mam nadzieje że w zime juz dopieszcze na cacy auto :) Narazie stoi bo na głowie mam przeprowadzke :P
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”