WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KolesOdFelgi
Newbie
Newbie

Post autor: KolesOdFelgi »

Panowie, tylko mnie nie zjedzcie jak coś palnę :)

Potrzebuję wymienić głośniki na jakieś lepsze. Do tej pory miałem jakieś no-name'y za 30 zł, grały nawet ok, oczywiście o ile nie słuchałem jakiegoś hard rocka :)

samochód: Polo III 1.4 98r. (czyli 6N?)
radioodtwarzacz: Pioneer MVH-150UI 50Wx4

Nie zależy mi na super sprzęcie, bo auto i tak za rok-dwa do wymiany. Korzystam tylko z 2 głośników przy podszybiu i takich właśnie potrzebuję.

Cena: do 100... no 150 zł MAX!

aha, jeszcze w ramach przypomnienia szerokość podszybie - 100mm, głębokość 43mm (nie większa niż 45mm) [info z forum]

Bardzo wam dziękuję za info!
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""KolesOdFelgi""]Panowie, tylko mnie nie zjedzcie jak coś palnę :)

Potrzebuję wymienić głośniki na jakieś lepsze. Do tej pory miałem jakieś no-name'y za 30 zł, grały nawet ok, oczywiście o ile nie słuchałem jakiegoś hard rocka :)

samochód: Polo III 1.4 98r. (czyli 6N?)
radioodtwarzacz: Pioneer MVH-150UI 50Wx4

Nie zależy mi na super sprzęcie, bo auto i tak za rok-dwa do wymiany. Korzystam tylko z 2 głośników przy podszybiu i takich właśnie potrzebuję.

Cena: do 100... no 150 zł MAX!

aha, jeszcze w ramach przypomnienia szerokość podszybie - 100mm, głębokość 43mm (nie większa niż 45mm) [info z forum]

Bardzo wam dziękuję za info![/quote]

w podszybiu obojętnie co wsadzisz...dużo lepiej nie będzie. Możesz kupić
a) oryginalne od 6N
http://allegro.pl/polo-6n-glosnik-glosn ... 67444.html

b) http://allegro.pl/glosniki-100-mm-5166? ... =s0-e-0718
k
keicam9
Newbie
Newbie

Post autor: keicam9 »

Witam chciałbym kupić głośniki tj. komplet 2 przód i 2 tył do mojej rakiety. Jakie tanie głośniki polecacie aby pasowały bez przeróbek jak oryginały no i aby grały przyzwoicie ? :good:
k
keicam9
Newbie
Newbie

Post autor: keicam9 »

Chodzi o głośniki żeby się zmieściły do oryginalnej dziury ;d
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Planuje wymienić tweetery w moim polo 6n2 i teraz co moglibyście mi polecić ?? NO i czy w ogóle jest możliwość dopasowania (średnica, wysokość) takich aby zmieściły się pod te seryjne plastiki ?
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

[quote=""zxxck""]Planuje wymienić tweetery w moim polo 6n2 i teraz co moglibyście mi polecić ?? NO i czy w ogóle jest możliwość dopasowania (średnica, wysokość) takich aby zmieściły się pod te seryjne plastiki ?[/quote]

powiedz głośniki masz jakieś w drzwiach bo jak ori to najlepiej pasowało by cały zestaw odseparowany kopic
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

jeżeli chodzi o tweetery te trójkątne w drzwiach to mam seria ale oba padły ;/ Wiem że cena używanych to groszowe sprawy, ale jak już trzeba wymienić to myślałem żeby kupić jakieś nie oryginalne dobrej firmy z dobrą opinia i założyć :) Tylko jestem laikiem w tej sprawi i nie wiem czy spasuje coś pod ori trójkąt
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

od tyłu w trójkącie można na kleju na gorąco przykleić, ja bym ci polecił zestaw cały odseparowany, bo nie wiem co robiłeś z nimi ,nigdy mi się nie udało spalić tw a moj zestaw dostaje solidne 230w rms na stronę
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Awatar użytkownika
Robson_94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Robson_94 »

Chciałbym się dołączyć do tematu. Też planuje włożyć głośniczki do drzwi z przodu. Co sądzicie o tym zestawie ? http://allegro.pl/glosniki-jbl-cs6c-vw- ... 87303.html ?

Jest okazja kupić używane w dobrym stanie. Ale chodzi mi głównie o jakość do ceny. z Góry dzięki
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

a mógłbyś mi coś polecić jakiś konkretny model, firmę ? Nie ukrywam że kiepsko się na tym znam i nie chciałbym się wkopać w jakieś gówno z tym wszystkim...
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

U mnie tez dwa ori tweetery sie spalily i chetnie bym kupil takie, ktorymi moge je zastąpić (tylko tweetery). Jakość dzwieku z ori tweeterow mi odpowiada, ale jednak zamiast używanych oryginalnych wolałbym nowe zamienniki. Tylko też sie na tym nie znam i chetnie bym sie dowiedzial co mozna wpasować.
Pozdrawiam
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

przegladnalem temat i znalazlem pare fajnych glosnikow ,lecz widze ze kazdy co innego poleca , kupilem wlasnie kieszenie w przednie drzwi , chcialbym tam dac jakies fajne glosniki (zeby byl fajny bas i fanie graly jak i na spokojnej muzyce jak i np. na rnb/hiphop ) w aucie beda 4 glosniki te na desce i te w drzwiach co polecacie ? na allegro jest ich wiele i niewiem co wybrac
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Ja polecam głośniki firmy PowerBass s-652 mam je u siebie i naprawdę warte swojej ceny :)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

Mam pytanie odnośnie głośników do tyłu w 3 drzwiowej 9n3, a mianowicie chodzi mi o to, gdzie z tyłu się mocuje głośniki??? Ja w swojej wersji mam atrapę maskownicy głośników z tyłu i po zdjęciu boczka nie widziałem nigdzie miejsca na przymocowanie głośnika. Stąd moje pytanie czy ktoś się orientuje odnośnie tego jak są one mocowane z tyłu??? Kolejna sprawa to czy ktoś się spotkał z takim boczkiem w swoim aucie: http://allegro.pl/vw-polo-9-n-boczki-ty ... 69694.html ?? Jak to ma się również do mocowania głośnika w miejscu maskownicy??? Czy trzeba dorobić jakieś przysłowiowe "mięso" do którego się przykręca głośnik czy jak?? Jak się mają również te tweetery w tych boczkach?? Z góry dziękuję za pomoc.
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

Co sądzicie o głośnikach firmy Mac Audio?? rozważam zakup tego modelu: http://allegro.pl/glosniki-mac-audio-ap ... 28546.html, ale nie wiem czy warto??
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”