[6n2] uszczelki drzwi - wkurzajacy problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

[6n2] uszczelki drzwi - wkurzajacy problem

Post autor: elja »

Auto: 6n2 3d.
zaczne od tego ze problem jest odkad pamietam, wczesniej autem jezdzila moja mama
jakis miesiac temu montowałem głośniki i przy okazji wytlumilem dzwi. Wtedy "trzeszczenie" (ciezko opisac ten dzwiek, moze "trzeszczenio-piszczenio-szkrzypienio-tarcie" :D ) zmieniło nieco barwe dzwieku ktory wydaje.
dziesiaj w celu wygłuszenia rozebrałem caly tyl zaczynając od slupka srodkowego konczac na klapie bagaznika. teraz z tylu nie ma nic, tylko blacha, swiatla itp. trzszczenie podczas jazdy przybralo na sile, czyli latwiej bylo odnalezc przyczyne. posadzilem dziewczyne za kierownice i kazalem sie wiesc po dolach. trzeszczenie ustaje gdy drzwi sa otwarte. moglem to zdjagnozowac bez rozbiorania tylu samochodu ale jest przyczyna.
Nie wiem tylko czy skrzypi sama uszczelka, oszczelka z karoseria, uszczelka z tapicerka drzwi.
Moje pytanie jest takie czy ktos mial takie cos i jak sobie z nim poradzil?
moze padnie odpowiedz ze powinienem wyregulowac drzwi na zawiasach ale drzwi prawe ktore sa wyregulowane dobrze skrzypia bardziej od lewych ktore troche wystaja i regulacja by sie im przydala...
a za solucje typu silikon, wazelina itp tez musze podziekowac, bo juz probowalem
Awatar użytkownika
lebioda10
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lebioda10 »

Mam to samo w mojej polówce i za chiny nie umiem tego zrobić. Byl już kiedyś taki temat ale chyba nie rozwiązany. Jedna rada głośniej radio i tyle :)
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Chyba pol roku walczylem z tym trzeszczeniem co opisujecie. Panowie WD 40 i psiuknijce w zamek i rolke od zamka ;) To nie trzeszczy uszczelka tylko sie tak wydaje.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”