boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Matraxo
Newbie
Newbie

Post autor: Matraxo »

Witam. Chciałbym wymienić w moim Polo 9N fabryczne głośniki, w firmie CA polecili mi zestaw przeznaczony do VW firmy Match w cenie 599zł. Opinii w sieci na temat tych głośników praktycznie brak. Na razie miało by to grać bez wzmacniacza. Warto to brać czy szukać czegoś tańszego?
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Matraxo
Nie warto. Chcą Cię nabić w butelkę. W takich pieniądzach spokojnie wytłumisz drzwi i kupisz dobre głośniki, na przykład takie: http://allegro.pl/powerbass-s-6c-wysylk ... 60943.html
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
M
Matraxo
Newbie
Newbie

Post autor: Matraxo »

Dzięki serdeczne. W takim razie zakupie te polecane przez Ciebie. Mam w budżecie około 700zł na ten cel.
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

do 700zł to już zbudujesz konkretny zestaw przedni z wzmacniaczem i wygłuszeniem
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
P
Piotrw
Newbie
Newbie

Post autor: Piotrw »

witam, czy do Polo 1.4. FSI, 2004 r. będzie pasowało radio 2 Din, czy trzeba ewentualnie coś dokupić?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Piotrw""]witam, czy do Polo 1.4. FSI, 2004 r. będzie pasowało radio 2 Din, czy trzeba ewentualnie coś dokupić?[/quote]

Sprawdź tylko głębokość wnęki i rozmiar ramki czy będzie pasować.
Awatar użytkownika
Maniek_71
Newbie
Newbie

Post autor: Maniek_71 »

Witam, nie mogę znaleźć informacji na ten temat, tzn. czy jest ktoś kto podłącza swoje głośniki (np. w drzwiach z przodu) do wzmacniacza. Czy jest ktoś odważny? :grin:

Mam w drzwiach JBL CS-6C 16,5 cm, ale denerwuje mnie to, że tweetery lub Helix B4X zamontowane w podszybiu grają głośniej (montuje przemiennie wedle uznania). Same wysokie tony, nic średnich pod gitarę czy wokal. No i tak wczoraj przed snem pomyślałem, żeby podłączyć je pod wzmacniacz Magnat Classic 360 aby wydobyć z nich trochę więcej mocy niż moje chińskie radyjko. :blush2:

Mógłby ktoś podpowiedzieć, doradzić? Piszcie w komentarzach jakie głośniki macie podpięte do jakiego wzmacniacza, myślę, że przyda się dla potomnych :)
VW Polo 6N 1997, 1.0 50KM, Przebieg: 179 000km, w rodzinie od 12 lat.
k
kyś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kyś »

Witam. Jako ze coraz to częściej potrzebuje miejsce w bagażniku jestem zmuszony ulepszyć moje audio z przodu. aktualnie posiadam tam zestaw odseparowany focal acces 16a1 napędzany wzmacniaczem protowision reality 264 o ile się nie mylę. Problem polega na tym ze basu to za bardzo z nich nie ma. drzwi wytłumione dosyć konkretnie, także poradźcie mi proszę jakie głośniki tam dać? Czy da radę wcisnąc tam 20 cm glośnik bez okrutnej przeróbki tapicerki? Budżet jakim dysponuję to ok 350 max 400 zł. Wszelkie sugestie mile widziane :)
x
xmucekx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: xmucekx »

Witam! Mam polo 9N z 2004r mam zamiar wstawić car audio. Czy ten wybór dobry by był???

Skrzynia :

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/skrzynia-basowa-subwoofer-glosnik-jbl-cs-1214-i4754736965.html
I mam pytanie? wzmacniacz jaki do tej skrzyni wystarczy???
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""xmucekx""]Witam! Mam polo 9N z 2004r mam zamiar wstawić car audio. Czy ten wybór dobry by był???

Skrzynia :

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/skrzynia-basowa-subwoofer-glosnik-jbl-cs-1214-i4754736965.html
I mam pytanie? wzmacniacz jaki do tej skrzyni wystarczy???[/quote]

Witaj,a jakie masz pozostałe elementy nagłośnienia?Mówie tu o radioodtwarzaczu ,głosnikach z przodu itp.Nie szkoda Ci połowy bagażnika na to "coś"?Czym się kierowałeś wybierając akurat ten konkretny model?
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
G
Gaary
Swój
Swój

[quote=""kyś""]Witam. Jako ze coraz to częściej potrzebuje miejsce w bagażniku jestem zmuszony ulepszyć moje audio z przodu. aktualnie posiadam tam zestaw odseparowany focal acces 16a1 napędzany wzmacniaczem protowision reality 264 o ile się nie mylę. Problem polega na tym ze basu to za bardzo z nich nie ma. drzwi wytłumione dosyć konkretnie, także poradźcie mi proszę jakie głośniki tam dać? Czy da radę wcisnąc tam 20 cm glośnik bez okrutnej przeróbki tapicerki? Budżet jakim dysponuję to ok 350 max 400 zł. Wszelkie sugestie mile widziane :)[/quote]
Nie lepiej wrzucić jakąś malutką skrzyneczkę i kompaktowych wymiarów wzmacniacz do bagażnika?Bez cięć i przeróbek nic większego niż 165 cm nie bardzo wciśniesz w drzwi.
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

[quote=""Maniek_71""]Witam, nie mogę znaleźć informacji na ten temat, tzn. czy jest ktoś kto podłącza swoje głośniki (np. w drzwiach z przodu) do wzmacniacza. Czy jest ktoś odważny? :grin:

Mam w drzwiach JBL CS-6C 16,5 cm, ale denerwuje mnie to, że tweetery lub Helix B4X zamontowane w podszybiu grają głośniej (montuje przemiennie wedle uznania). Same wysokie tony, nic średnich pod gitarę czy wokal. No i tak wczoraj przed snem pomyślałem, żeby podłączyć je pod wzmacniacz Magnat Classic 360 aby wydobyć z nich trochę więcej mocy niż moje chińskie radyjko. :blush2:

Mógłby ktoś podpowiedzieć, doradzić? Piszcie w komentarzach jakie głośniki macie podpięte do jakiego wzmacniacza, myślę, że przyda się dla potomnych :)[/quote]

Ja mam wzmacniacz 4 kanałowy i na 2 kanałach mam podpięte głośniki w drzwiach + tweetery a pozostałe 2 kanały zmostkowane na suba. Radzę Ci też tak zrobić, a jeśli masz za dużo wysokich tonów i za mało średnich to wyreguluj to sobie equalizerem w radiu ;)
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
k
kyś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kyś »

to jaka by miala byc ta mala skrzynka? cos sensownego, na jakim glosniku? obecnie mam tez focala acces 30a1 i wzmacniacz alpine nie pamietam modelu ale wiem ze ma 2x 100w przy 4r i ponad 300 na mostku zabudowany jest w podlodze takze nie przeszkadza. tylko chodzi o to zeby ten maly tez nie byl za slaby. bo jak mi sie zapomni to go spali :(
G
Gaary
Swój
Swój

[quote=""kyś""]to jaka by miala byc ta mala skrzynka? cos sensownego, na jakim glosniku? obecnie mam tez focala acces 30a1 i wzmacniacz alpine nie pamietam modelu ale wiem ze ma 2x 100w przy 4r i ponad 300 na mostku zabudowany jest w podlodze takze nie przeszkadza. tylko chodzi o to zeby ten maly tez nie byl za slaby. bo jak mi sie zapomni to go spali :([/quote]
Czyli ten focal jest gabarytowo za duży do Twojego bagażnika,jak rozumiem.Znam kilka głosników, które potzebują mały litraż skrzyni ok.8-10 litrów,a zagrają pod Twoją alpiną,Pw proszę pisać
g
graco1992
Newbie
Newbie

Post autor: graco1992 »

Witam

Mam problem z połączeniem sprzetu do Samochodu i prosil bym o pomoc krok po kroku podlaczyc :)

Wzmacniacz Blaupunkt Ema 255

Subwoofer Blaupunkt Blaupunkt GTb 1200 SC

Radio (nazwy nie znam bo to NO NAME)

http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Blaupun ... wanie/2762

W lnku jest wszystko co posiadam :)

Zanim założysz następny temat, sprawdź czy nie możesz się pod któryś dopisać :) /korzenio
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”