Nowe Polo 2009

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Sputnik_Wwa pisze:
No to nic tylko czekać na te twoje nowe polo w Warszawce :grin: Wszyscy je z chęcią zobaczymy.
A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

Zamówiłem nowe Polo 26.08.tegoż roku.
Przed chwilą otrzymałem wiadomość od ''mojego'' dilera,że w 40 tygodniu roku będą produkować dla mnie auto.
Zapewniał również o odbiorze auta w połowie pażdziernika.
Wydaje mi się jak na polskie realia termin dobry. :piwo:
Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: rangerek »

ja powiem tak - czemu nie zaczeli produkcji rok wcześniej :( - tak to sie pugiem wożę - choć wiedziałem że tak będzie w momencie zakupu to odżałować nie mogę że pasek rok dłużej nie pojeździł
Bronisławów 2006 | Turawa 2006 | Pławniowice 2006 | Muszynka 2006/2007 | Ślesin 2007 | Kłodzko 2007/2008 | Więcbork 2008
Obrazek
prywatne www | firma
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

AdamAston jeżeli zaczną produkować w 40tygodniu to najprawdopodobniej po 1-2tyg będzie już w Poznaniu.
Obrazek
Obrazek
6
6Rpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: 6Rpolo »

[quote=""AdamAston""]Przed chwilą otrzymałem wiadomość od ''mojego'' dilera,że w 40 tygodniu roku będą produkować dla mnie auto.
Zapewniał również o odbiorze auta w połowie pażdziernika.[/quote]
no to extra news :thumbsup: dla mnie to też dobra wiadomość :good:
\'99 Citroen Xsara 1.4B 75KM 2002-2006
\'02 Nissan Almera 1.5B 98KM 2006-2008
\'99 Seat Arosa 1.7SDI 60KM 2008-
\'09 VW Polo 6R 1.6TDI CR 75KM 2009-2010
\'10 VW Polo 6R 1.2 TSI 105KM[/colo
k
kubcio
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubcio »

po poznaniu juz jezdzi pare cywilnych nowych polowek / da sie rozroznic ktore sa z Kulczyk Tradex a ktore klientow-cywilow ;)
dzis widzialem czerwona 5drzwiowke i stwierdzam ze 3drzwiowa wersja ladniejsza :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sputnik_Wwa »

Ja chciałem 5cio drzwiowe z prostej przyczyny :) To moje jedyne auto będzie a korzystam z dobrodziejstwa łatwego dostępu do tylnej kanapy. Co nie zmienia faktu że marzyłaby mi się czerwona GTI trzy drzwiowa jak już wyjdzie ^^ Do mnie mają dzwonić za jakiś miesiąc i mnie informować, w którym tygodniu zrobią moje auto. Mógłbym niby poczekać by mieć rocznik 2010 już ale powiem Wam, że bym nogami przebierał a czymś jeździć trzeba ^^ W wawie jak będzie moja polóweczka to na pewno pokażę klubowiczom. A potem cóż, czeka mnie trochę spokojnej jazdy aby dotrzeć silnik... Jeździłem testową 1.4, zbiera się całkiem fajnie jak na moje potrzeby i będzie trzeba się hamować. Szkoda że za DSG trzeba tyle aż dopłacać i że nie ma wtedy sterowania z kierownicy, było by więcej zabawy :) Chodź co do tej formy manipulowania biegami zdania są podzielone. Niektórzy tego zwyczajnie nie lubią.

http://www3.konfigurator-vw.pl/zdjecia_ ... aktualny=1

Tak będzie wyglądało wnętrze mojego polo, kolor też się zgadza. Nie mogę się doczekać aż je zobaczę :)
Był Matiz, Był Chrysler Grand Voyager a wracam do rodzinnej tradycji VW/Audi :) Nowe Polo coming soon
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Dowiedziałem się, że jednak będę musiał czekać na mój demo-car do listopada :? No nic, pozostaje mi tylko grzecznie czekać i modlić się, by nikt przez ten czas nie skasował nim latarni ;)

Sputnik_Wwa, rzeczywiście alcantara jest grzechu warta i gdybym brał auto na zamówienie, bym się mocno zastanawiał ;)

A tak naprawdę ten post ma na celu tylko i wyłącznie prezentację własnoręcznie zrobionego avatara ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Avatarek niczego sobie ^^ Też coś fajnego sobie muszę zrobić. Cóż i tak będziesz miał wcześniej niż ja autko. Ja dostanę go jak się plucha zacznie :( Długo czysty nie będzie. Będę musiał poczytać jak zabezpieczyć lakier najlepiej w nowym aucie, nigdy nowego nie miałem i nie wiem jak o to dbać :P
Był Matiz, Był Chrysler Grand Voyager a wracam do rodzinnej tradycji VW/Audi :) Nowe Polo coming soon
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

Mi sie wydaje, że nic nie trzeba robić blacha jest pełen ocynk.
Jedyne co to zimą co jakiś czas spłukać sól jednak z drugiej strony powinno się to robić w ciepłym garażu żeby blacha nie była zimna...
wydaje mi się, że warto własnoręcznie nawoskować jakimś dobrym woskiem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Myślę o lakierze by się nie niszczył i możliwie długo ładnie lśnił ;) o blachy się nie martwię specjalnie bo 12 lat gwarancji na perforację jest ;)
Awatar użytkownika
mychu
Newbie
Newbie

Post autor: mychu »

[quote=""Wojciechu""]chyba chlapacze, ktos kto daje rabaty na auto ktore jest nowym modelem i nie jest nawet w pelni dostepne jest szurniety. No chyba ze lubi dostawac podstawe bez premii
[/quote]
mi powiedzieli ze chlapacze są standard, przychodzą w kartonie ;-) co do rabatów; to kwestia na jakiego sprzedawce się trafi. miałem przyjemność w sumie z czterema w dwóch salonach. tylko w jednym przypadku sprzedawca był nie ugięty(nie chciał nic obniżyć). reszta to mniej więcej ta sama kwota obniżki. Wniosek jeden pytać się, naciskać, sprawdzić jeżeli jest możliwość inny salon VW. jeszcze słówko o ubezpieczeniu, pakiet w jednym salonie 4,9% w drugim od 3,5 do 3,9%. prywatnie w jednym z ubezpieczycieli policzyli mi 3,4%.
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Zawsze jest pewien margines ruchu przy kupnie auta. Trzeba pamiętać że to klient jest górą, bo bez klienta nic nie zarobią i im zależy by opchnąć te auta. Coś się zawsze uda załatwić :)
A
AdamAston
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AdamAston »

[quote=""mychu""]jeszcze słówko o ubezpieczeniu, pakiet w jednym salonie 4,9% w drugim od 3,5 do 3,9%. prywatnie w jednym z ubezpieczycieli policzyli mi 3,4%.[/quote]
Mnie w PZU policzyli 3,9%(mam ulgę za bezszkodową jazdę 65%).Kiedyś płaciłem przez 3 lata AC,tego nie uwzględniają bowiem byla przerwa 5 lat.Nie wiem jak to wygląda w Warcie ale jako nowy płaciłbym więcej,totez wybrałem PZU.
Jedno wiem na pewno,że wszyscy ubezpieczyciele to oszuści. :angry2:
Awatar użytkownika
Sputnik_Wwa
Raczkujący
Raczkujący

Ja będę miał w volkswagen banku ubezpieczenie razem z kredytem i stawka była 3 coś ale nie pamiętam ile już niestety :) Potem sprawdzę i Wam powiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”