[9n] nie zawsze odpala...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gumis55
Newbie
Newbie

[9n] nie zawsze odpala...

Post autor: gumis55 »

Witam mam vw polo z 2004r. od niedawna nie pali mi za pierwszym razem musze dwa lub trzy razy zastartować jaka może być tego przyczyna czy ktoś może mi pomóc? Za pomoc dzięki wielkie :good:

-- Pon Wrz 07, 2009 8:56 pm --

Zapomniałem dodać że jest to silnik 1.4 16v benzyna.Koledzy prosze o pomoc :beg:
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

kostka stacyjki?
g
gumis55
Newbie
Newbie

To nie kostka sprawdziłem ale dzięki za rade.Mam jeszcze jeden problem podczas jazdy na nierównej jezdni słychać taki dziwny stukot z prawej strony nie wiem czy to przód czy tył,tak stuka jakby do puszki po piwie włozyc plastikową kulke i potrząsać nią taki delikatny głuchy stukot sprawdzałem zawieszenie i amory wszystko jest ok co to może btć? Proszę o pomoc koledzy dzięki. :oki:
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

drążki kierownicze lub przeguby zewnętrzne do wymiany kiedy stuka bardziej jak ruszasz na skręconych kołach.
civic r18a2/407 1,6 HDi
g
gumis55
Newbie
Newbie

podczas jazdy po nieruwnej nawierzchni słychać taki delikatny stukot przy ruszaniu i na skręconych kołach tego stukania nie ma a i jeszcze jak cofam do tyłu i nacisne pedał hamulca to słychać takie pojedyncze stuknięcie w prawym kole,a tak wogóle to podczas hamowania z prawej strony słychac takie tarcie klocki są jeszcze dobre nie wiem co to i dlaczego tak się dzieje macher powiedział że to wina klocków i dlatego przy hamowaniu tak słychać nie jestem pewien czy ma racje bo jak dłużej hamuje i hamulce są gorące to tego nie słychać.Może ktoś się z podobnym problemem zetkną? Prosze o pomoc POZDRAWIAM.. :wave:
z
zyga1988
Newbie
Newbie

Post autor: zyga1988 »

mi tez nie pali za pierwszym na zimnym jaka przyczyna
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Też tak miałem,po wymianie świec objaw ustąpił a miałem na nich przejechane 45 tyś.
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

tez bym postawil na swiece, bo mam to samo, aku kreci ale pali za 2 albo 3 razem lub za 1 gdy dluzej potrzymam na zaplonie, wiec musze wymienic swiece, Tobie tez radze, mozesz tez wymienic przewody zaplonowe
pzdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”