[86c2f] 1.6T- 3f nie trzyma wolnych obroptów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hrum
Początkujący
Początkujący

[86c2f] 1.6T- 3f nie trzyma wolnych obroptów

Post autor: hrum »

Witam mam mały problem , zrobiłem sobie swap w mojej polóweczce ,silnik golfa trzeciego ABU po generalnym remoncie , + turbo t25 po regeneracji , i cała instalacja z osprzetem od 3f-a , i jest problem z obrotami nie trzyma mi ich w ogóle , wszystko jest raczej sprawne , jedynie do czego mozna sie doczepić to sonda która nie działa nie wiem czemu , jest kupiona nowa i tez nie działa, wtryski mam też większe od golfa 1.6sr . I w czasie jazdy ja zrzucę na luz to zgaśnie , może być to tez spowodowane za dużą dawka paliwa bo na 20km pali mi 10l benzyny !!

---- HELP--- :)
Awatar użytkownika
reprobate7
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: reprobate7 »

Masz większe wtryski wstawione to silnik otrzymuje inną dawkę, a sterownik dobiera mieszankę na podstawie sygnału z sondy. Trzeba pomyśleć nad nowa mapą albo innym sterownikiem, bo ten z 3F nie ma chyba map sensora. Nagrzej silnik do 90C, odłącz sondę lambda, a następnie wypnij wtyczkę od czujnika temperatury cieczy i zobacz, jak się zachowuje.
EDIT: jakie masz wstawione wtryski ?
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kerst »

nigdy wtrysk z wolnossacego silnika nie bedzie bardziej wydajny niz wtrysk z doladowanego :) poszukaj wtryskow z G40 bez problemu daje rade do 180km :)
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

na jakim kompie to postawiłeś ? jeżeli pali tak ja napisałeś to zalewa silnik. dlatego gaśnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”