witajcie. mam problem na ktory nie znalazlem odpowiedzi, a mianowicie: polo 9n silnik 1.2 6v ma dosyc slaby alternator. brakuje pradu dla mojego car audio. postanowilem ze zamontuje wiekszy alternator, tylko pytanie brzmi jaki i z jakiego auta podpasuje bez wiekszej rzezby? dodam ze kondensator 1f nie pomaga.
Witam, Mam radio Blaupunkta 4x45w z przodu seryjne głośniki i dołożyłem na tył peiyngi jajka , i strasznie cicho graja czy to radio nie ma mocy ich pociagnąć ?
[quote=""marcin94c""]Witam, Mam radio Blaupunkta 4x45w z przodu seryjne głośniki i dołożyłem na tył peiyngi jajka , i strasznie cicho graja czy to radio nie ma mocy ich pociagnąć ?[/quote]
Na 99% radio nie daje rady. Przydał by się jakiś wzmacniacz. W tylną półkę nie ma co montować głośników ale jak nie będziesz montował jakiejś skrzyni to ok tylko potrzebny jest im wzmacniacz.
[quote=""kyś""]witajcie. mam problem na ktory nie znalazlem odpowiedzi, a mianowicie: polo 9n silnik 1.2 6v ma dosyc slaby alternator. brakuje pradu dla mojego car audio. postanowilem ze zamontuje wiekszy alternator, tylko pytanie brzmi jaki i z jakiego auta podpasuje bez wiekszej rzezby? dodam ze kondensator 1f nie pomaga.[/quote]
Jaki prąd ładowania alternatora? Powinno na nim być napisane ile amper.
Witam
Panowie szukam skrzynki pod wzmacniacz Alpine MRP M850. Na razie mam radio Pioneer MVH 170UB i zestawik na przód PowerBass S-60C. Szukam czegoś tak do 300 - 400 zł.
[quote=""Dawid121254""]Witam
Panowie szukam skrzynki pod wzmacniacz Alpine MRP M850. Na razie mam radio Pioneer MVH 170UB i zestawik na przód PowerBass S-60C. Szukam czegoś tak do 300 - 400 zł.[/quote]
Ja powiem tak, za 300-400zl kupisz juz ciekawy głośnik, skrzynie najlepiej zrobić samemu. Wystarczy dobry projekt, zależy jakiej muzyki słuchasz, tym się kierujesz przy kupnie głośnika i później przy budowie skrzyni. Skrzynie możesz zrobić pod konkretny gatunek i swoje potrzeby ustalając pojemność i strojenie.
[quote=""Dawid121254""]Witam
Panowie szukam skrzynki pod wzmacniacz Alpine MRP M850. Na razie mam radio Pioneer MVH 170UB i zestawik na przód PowerBass S-60C. Szukam czegoś tak do 300 - 400 zł.[/quote]
Jak już masz powerbassy z przodu to ciąg dalej ten temat i kup skrzynie tej firmy.Na pewno zmieścisz się w tym budżecie.
[quote=""przemo92""][quote=""kyś""]witajcie. mam problem na ktory nie znalazlem odpowiedzi, a mianowicie: polo 9n silnik 1.2 6v ma dosyc slaby alternator. brakuje pradu dla mojego car audio. postanowilem ze zamontuje wiekszy alternator, tylko pytanie brzmi jaki i z jakiego auta podpasuje bez wiekszej rzezby? dodam ze kondensator 1f nie pomaga.[/quote]
Jaki prąd ładowania alternatora? Powinno na nim być napisane ile amper.[/quote]
alternator bodajze 55A co wydaje mi sie stanowczo za malo jak na 4 wzmacniacze ktore posiadam w swojej instalacji, takze ponawiam pytanie.
[quote=""kyś""][quote=""przemo92""][quote=""kyś""]witajcie. mam problem na ktory nie znalazlem odpowiedzi, a mianowicie: polo 9n silnik 1.2 6v ma dosyc slaby alternator. brakuje pradu dla mojego car audio. postanowilem ze zamontuje wiekszy alternator, tylko pytanie brzmi jaki i z jakiego auta podpasuje bez wiekszej rzezby? dodam ze kondensator 1f nie pomaga.[/quote]
Jaki prąd ładowania alternatora? Powinno na nim być napisane ile amper.[/quote]
alternator bodajze 55A co wydaje mi sie stanowczo za malo jak na 4 wzmacniacze ktore posiadam w swojej instalacji, takze ponawiam pytanie.[/quote]
Hmmm........4 wzmacniacze powiadasz.A co to za wzmacniacze i co napędzają takiego że tyle prądu trzeba Ci?
zetaw 3 way aktywnie. alpine3549, protovision reality 264, audio tech cpa 100 na customowej zwrotce 3way, a na suba clarion1004 przegrzebany na dwa kanaly w mostku stabilny przy 2 ohm. bez suba jest wszystko w miare ok. ale z subem zdecydowanie brakuje pradu bo nawet przod znieksztalca, nie mowiac juz o charcz basie z suba.
kyś
Kolega u siebie w 9N zamontował alternator z Audi A7 bodajże, 220A Możesz szukac alternatora z Polo9N/Fabii czy jakiegokolwiek innego VAGa z 1,9TDI - tam będzie bodajże 70 albo 90A.