boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kyś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kyś »

a jak sie to bedzie mialo do "mocy" silnika?? wkoncu to az 55km.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""kyś""]a jak sie to bedzie mialo do "mocy" silnika?? wkoncu to az 55km.[/quote]
Jezeli wybierzesz alternator z TDI, wiele się działo nie będzie. Nie wiem, jak ma się sprawa z tym z A7, bo kolega ma akurat 130-konnego diesla. Generalnie obciążenie silnika alternatorem będzie bardzo podobne, wydaje mi się, ze różnicy nie zauważysz. Przy tak rozbudowanym systemie warto byłoby zainwestować w dodatkowe akumulatory zamiast kondensatora.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
k
kyś
Raczkujący
Raczkujący

powoli do celu. no ale zeby dac akumulatory to trzeba miec je czym ladowac. a potem pomysle nad jakims zelowym. ale najpierw jeszcze gleba i jakies kolo na sezon wiec wydatkow sporo oj sporo :)
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

kyś Ładuj altka 120A, napewno wystarczy. Ja u siebie też będę zmieniał, mam teraz 70A ale ładowanie to podstawa potem aku i przewody, wzmacniacze osiągają pełną wydajność przy napięciu 14v czyli podczas ładowania a przy większym prądzie ładowania będą mniejsze spadki napięcia.
k
kyś
Raczkujący
Raczkujący

czyli teoretycznie powinno to tez pomoc na przygasajace swiatla. skoro 120 styknie to juz szukam takiego:) pozdro.
Awatar użytkownika
przemo92

[quote=""kyś""]czyli teoretycznie powinno to tez pomoc na przygasajace swiatla. skoro 120 styknie to juz szukam takiego:) pozdro.[/quote]
Tak. Z lepszym ładowaniem będą mniejsze spadki napięcia ale na to tez mają wpływ inne czynniki tzn. aku, przewody, masa. Jak będziesz robił audio kładąc nacisk na zasilanie i robił to konsekwentnie to napewno będziesz mógł wykorzystać cały potencjał sprzętu.
K
Kamiol
Newbie
Newbie

Post autor: Kamiol »

Panowie podłącze się tutaj, gdyż temat podobny.

Mianowicie proszę o poradę, gdyż jesteście bardziej obeznani niż ja.
Polówka która kupiłem w marcu wyposażona jest w radio JVC KD-R203 (sądzę że jest ono "dość" stare), głośniki w podszybiu Pioneer (modelu nie pamiętam, wiem że są dwu drożne, mogę podać ich specyfikację, jeżeli wyjdzie taka potrzeba). No i to by było na tyle, gdyż w drzwiach nie mam głośników (co żałuję..). Polówka posiada dość fajną półkę, jest ona solidna i cała z drewna (waga mówi sama za siebie), lecz wiadomo poprzedni właściciel wymontował głośniki.

Teraz pytania:
1. Kupić nowe głośniki w podszybie, zostawić te, czy pokombinować z zamontowaniem innych w drzwi (wiadomo musiałbym kupić całe boczki, lub same kieszenie a do tego mocowania), lub inna opcja w podszybiu zostawić a dodać tylko w półkę?
2. Jak dopasować te w półkę, gdyż albo mój brak wiedzy jest nie wystarczający, albo po prostu ktoś tam miał zamontowane jakieś nietypowe głośniki..
3. Po ewentualnym dopasowaniu tych w półkę samo podłączenie ich do radia wystarczy, czy wskazany byłby już jakiś wzmacniacz?
4. Zostawić w podszybiu plus wzmacniacz i do tego tuba, bądź aktywny subwoofer np. blaupunkt emb 800a (będzie za mocna kompozycja, gdyż te z przodu okażą się nie wystarczające?)

Półka o której mowa to:
http://s8.postimg.org/5udv25z6d/20150407_195256.jpg
http://s11.postimg.org/42en9wt6b/20150407_195203.jpg
http://s11.postimg.org/6notb67xv/20150407_195412.jpg
http://s1.postimg.org/ovy5cl6nj/20150407_195444.jpg

Czekam na Wasze porady... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
przemo92

Nie montuj głośników w tylną półkę, każdy Ci to powie. Zainwestuj w zestaw separowany, zamontuj to w drzwiach jak należy do tego możesz dokupić wzmacniacz najlepiej 4-kanałowy bo jeśli stwierdzisz że za mało tonów niskich będziesz mógł podłączyć subwoofer. Tematów na forum o budowie car audio w polo jest dużo, poszukaj.
Awatar użytkownika
DexterOS
Newbie
Newbie

Post autor: DexterOS »

Witam,

Chciałbym uaktywnić w radiu funkcje FADER w tym celu należy do fabrycznej kostki ISO wpiąć dodatkowe 4 piny dla głośników tylnych. Chodzi mi o numery katalogowe pinów do kostki jak na zdjęciu, jak ich szukać w etce?:

Obrazek

Numer kostki: 3B7035444

Aha i pytanie nr2: W przypadku chęci podłączenia wzmacniacza do fabrycznego RCD 210, skąd wziąć tzw. REMOTE?? By wzmacniacz włączał/wyłączał się wraz z radiem.

Wiem, że to błahostka, ale proszę o pomoc :)
Awatar użytkownika
kubus1985
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubus1985 »

http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-magnat- ... 268c971140
mam prośbę o opinie na temat tego wzmacniacza .
Dziękuję z góry i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07 lip 2015, 14:43 przez kubus1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Kubus1985
POLO 6N 99r
WLKP
Awatar użytkownika
ravenice1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ravenice1990 »

Link nie działa :(
Awatar użytkownika
kubus1985
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubus1985 »

Teraz powinien działać :D pozdrawiam
Kubus1985
POLO 6N 99r
WLKP
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Jak wynegocjujesz do 60zł to bierz. Za 100 zł można kupić lepszej klasy wzmacniacz o lepszych parametrach.
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""Diego69""]Jak wynegocjujesz do 60zł to bierz. Za 100 zł można kupić lepszej klasy wzmacniacz o lepszych parametrach.[/quote]

Pokaż mi taki.

Ten magnat nie jest taki zły,jak się powszechnie sądzi,nawet za taka cenę.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
G
GalaktykaS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GalaktykaS »

Wzmak jak wzmak. No nie powiem- marka ciut bardziej sie wyróżniającą się od reszty :) Ale obudowa ą, ę to nie wszystko. Dużo zalezy od elektroniki co z nią się dzialo i w jakim jest stanie. Nowy za drogi, używany z kolei ciezko stwierdzić co sie z nim działo.
Notabene w sumie juz chyba niaktualne :)
Wydziobane z Microsoft Mobile.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”